М’ясо у фользі в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Мясо в фольге в духовке 2

Прекрасне доповнення до святкового столу – м’ясо у фользі в духовці. Звичайно ж, це дуже смачна і соковита їжа, яка викликає апетит вже після того, як на неї подивишся. Даний рецепт можна віднести до такої фрази, як «поїдати блюдо очима». В принципі, це все, що можна сказати про це м’ясо. У всьому іншому ви самі переконаєтеся на практиці і, повірте, вам точно сподобається не тільки зовнішній вигляд страви, але і його незабутній вишуканий смак! Пригощайтеся!

  • М’якоть свинини свіжа 1 кілограм
  • Майонез 1-2 столові ложки
  • Сіль 1-2 чайні ложки
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Часник середнього розміру 4-6 зубчиків
  • Лист лавровий середнього розміру 1-2 гілочки
  • Масло рослинне 1 столова ложка
  • Розмарин сушений 1 гілочка

14113041079820d2481
Викладаємо часник на обробну дошку і за допомогою вістря ножа злегка придавлюємо. Потім чистими руками видаляємо лушпиння і промиваємо зубчики під проточною водою. Викладаємо компонент назад на рівну поверхню і дрібно рубаємо гострим інвентарем. Подрібнений часник пересипаємо в чисте блюдце.
141130410767350ce74
Ретельно промиваємо свинину під проточною теплою водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа очищаємо м’ясо від жилок і плівок. Увага: взагалі, за рецептом потрібно м’ясо не до кінця нарізати середніми за величиною шматочками поперек волокон, для того щоб воно краще пропеклося і стало соковитим і дуже ніжним. Але якщо ви використовуєте тонкий шматок свинини або плануєте маринувати компонент більше однієї години, тоді можна зберегти м’ясо цілим. Потім перекладаємо свинину в середню миску і відразу ж переходимо до наступного етапу приготування страви.
1411304107894824c8c


Натираємо свинину з усіх боків сіллю, чорним меленим перцем, а також часником. Потім мнем в чистих руках сухі гілочки лаврового листа і розмарину і посипаємо ними м’ясо. Наприкінці виливаємо в ємність майонез і невелику кількість рослинного масла. Ще раз все перемішуємо чистими руками і відправляємо маринуватися в холодильник на 1-3 години. Важливо: щоб страва не вбирала в себе сторонні запахи, накриваємо миску кришкою від каструлі, по діаметру підходящому для ємності. І головне – чим довше м’ясо буде настоюватися, тим ніжніше воно вийде після запікання.
14113041078259e4fde
Коли м’ясо добре промаринується, дістаємо його з холодильника і приступаємо до приготування основного блюда. Для цього відриваємо великий шматок харчової фольги так, щоб її можна було скласти в три рази. Щоб сік блюда не витікав на деко, складаємо відрізок в два рази (так він буде щільніше і не розірветься). По центру фольги викладаємо свинину. Тепер загортаємо її, починаючи з краю харчового металевого паперу. Таким чином, під час випічки не виходитиме пар і добре обробить м’ясо. За рахунок цього страва вийде соковитою і ніжною. У нас має вийти щільно закритий конверт з фольги, скріплений з трьох країв. Викладаємо його в глибоке деко і включаємо духовку. Розігріваємо її до температури 200-220 ° С. Відразу ж після цього ставимо ємність зі свининою на середній рівень і готуємо протягом 20-30 хвилин. Після закінчення відведеного часу прикручуємо конфорку в духовій шафі до температури 180-190 ° С і продовжуємо запікати м’ясо ще 50-60 хвилин.
1411304107986d9c81f
Після цього, скориставшись кухонними прихватками, дістаємо деко і за допомогою ножа робимо надріз на фользі зверху. Завдяки такій дії наша свинина зможе зарум’яниться. Ставимо ємність назад в духовку і продовжуємо готувати страву додаткові 15-25 хвилин. Наприкінці вимикаємо духову шафу, а деко дістаємо за допомогою кухонних прихваток і відставляємо в сторону. Нехай м’ясо злегка охолоне.
Скориставшись дерев’яною лопаткою або кухонними щипцями, дістаємо свинину з фольги і викладаємо на спеціальну тарілку. Відразу ж подаємо м’ясо до обіднього столу разом з різними гарнірами. Я зазвичай пригощаю своїх домочадців таким незабутнім блюдом разом з картопляним пюре або вареним рисом. Також не забуваємо про свіжі овочі, які надають свинині свіжість і спогади про тепле літо.
– Якщо ви більше любите м’ясо у власному соку, тоді не потрібно робити надріз на фользі, а просто продовжуйте запікати блюдо в закритому стані;
– Щоб страва вийшла ніжною, намагайтеся вибирати соковиті частини туші. Наприклад, це ошийок, лопатка або взагалі шийна частина свинини. Головне, якщо на компоненті є жирок, не варто його вирізати в момента, коли очищаєте м’ясо від жилок і плівок;
– Крім спецій, зазначених в рецепті, в блюдо можна додавати будь-які інші на ваш розсуд. Я зазвичай натираю свинину ще невеликою кількістю «хмелі-сунелі», меленим коріандром, а іноді й італійськими травами, щоб надати м’ясу холодок за рахунок м’яти, яка входить до складу приправи.
1411304107177c30c10

1411304107471bb47f85e39
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!