Овочева лазанья і її приголомшливий смак

» » Овочева лазанья і її приголомшливий смак
Овочева лазанья і її приголомшливий смак

Італійська їжа завжди користувалася особливим попитом у українських хозяюшок, які любили і люблять її за смак і ситність. І одним з таких нескладних, але поживних страв італійської кухні, володіє приголомшливим смаком, овочева лазанья, спробувавши яку одного разу, потім хочеться готувати ще і ще. Тим більше що до складу цієї смачної страви не входить ні грама м’яса, а значить можна нею поласувати навіть вегетаріанцям.

Лазанья з баклажанів
Щоб приготувати лазанью з баклажанів, 2 середніх овоча нарізаємо кружечками в 1 см завтовшки, посипаємо їх сіллю, відставляємо на 15 хвилинок, щоб стекла гіркота, а потім смажимо їх з обох сторін на сковороді з 3 столовими ложками рослинного масла до золотистого кольору.
Слідом чистимо 1 цибулину і 3 зубчики часнику, після чого їх дрібно нарізаємо і обсмажуємо в 2 столових ложках рослинного масла в плині 4 хвилин. Потім додаємо туди ж 300 грам м’якоті з помідорів і пів чайної ложечки меленого орегано. Все це солимо-перчимо, а потім тушкуємо 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі рецепт овочевої лазаньї вимагає обдати окропом 10 волоських горіхів, зняти з них шкірку і подрібнити до стану великої крихти, а також потерти 100 грам пармезану.
Далі відварюємо в плині 5 хвилин листи лазаньї, а потім викладаємо їх на стіл, щоб вони охололи. Після чого беремо форму для запікання і вистилаємо на її дні 2 аркуша лазаньї, щоб між ними не було щілин. Змастивши листи томатним соусом, потім викладаємо кілька кілець баклажанів, посипаємо горіховою крихтою і пармезаном і під кінець капаємо трошки оливкової олії. Потім знову кладемо листи лазаньї, а на них знову додаємо всі ті ж інгредієнти, чергуючи, поки вони всі не закінчаться, а в підсумку на самому верху страви кладемо останні 2 листочка лазаньї, і відправляємо блюдо в нагріту до 180 С духовку на 15 хвилин. А потому відведений час овочева лазанья з баклажанами буде готова.
Овочева лазанья і її приголомшливий смак


Ніжна лазанья з кабачків
Щоб виготовити ніжну лазанью з кабачків, ріжемо кружальцями 2 середніх за величиною кабачка і 1 велику морквину. Потім натираємо на середній тертці 150 грам твердого сиру і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулину і півкіло невеликих помідорів. Щоб овочева лазанья з кабачків вийшла особливо смачною, попередньо також потрібно приготувати соус. Для цього ми на середньому вогні смажимо близько 4 хвилин цибулю, після чого до них додаємо помідори і тертий сир, солимо все це і приправляємо будь-якими спеціями на свій розсуд. Тушкуємо соус 10 хвилин.
Тепер залишилося тільки викласти на формочку для запікання листики лазаньї, змастити їх приготованим соусом, а потім викласти шар кабачків з морквою, і так поступати до тих самих пір, поки інгредієнти не закінчаться. Наприкінці заливаємо лазанью соусом що залишився і ставимо її запікатися в нагрітій до 180 С духовці на 35-40 хвилин.
А ще вам напевно припаде до смаку запіканка з кабачків, яку ви легко і швидко зможете приготувати за нашим рецептом.
Овочева лазанья і її приголомшливий смак
Ситна овочева лазанья
Якщо ж ви любите і кабачки, і баклажани і роздумуєте, як приготувати овочеву лазанью, де будуть обидва ваші улюблених овоча, скористайтеся рецептом нашої ситної овочевий лазаньї. Для цього миємо й нарізаємо кубиками 2 невеликих неочищених баклажана, стільки ж очищених кабачків і 3 болгарських перці. Потім нарізаємо півкільцями 2 ріпчасті цибулини і обсмажуємо до золотистого кольору, після чого додаємо в сковороду кабачки з баклажанами і тушкуємо їх разом з цибулею 7 хвилин. В цей час нарізаємо дольками очищені 300 грам помідорів і теж додаємо їх до овочів. Тушкуємо 5 хвилин, потім додаємо в начинку петрушку, сіль-перець, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
Слідом займаємося розпалюванням на іншій сковороді 100 грам вершкового масла, додаємо туди 5 столових ложок борошна й обсмажуємо 3 хвилини. Потім тонким струменем ллємо в сковороду літр молока і доводимо масу до стану густої сметани, після чого солимо-перчимо її на свій розсуд. Тепер залишилося лише ще раз поглянути на рецепт того, як готується овочева лазанья з фото і описом, щоб нічого не переплутати, викласти на формочку для запікання листи лазаньї, покласти на них овочеву начинку, потім залити соусом, знову накрити листами лазаньї, і чинити так , поки інгредієнти не закінчаться. Після чого заливаємо лазанью соусом і ставимо на 20 хвилин в нагріту до 180 С духовку.
А ще пропонуємо вам подивитися рецепт запіканки з спагетті з овочами – не зовсім традиційне італійське блюдо, але теж виходить дуже смачно і ситно.
Овочева лазанья і її приголомшливий смак
Приємного вам італійського апетиту!

Овочева лазанья і її приголомшливий смак обновлено: Лютий 2, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика