Овочева ікра

» » Овочева ікра
Овочева ікра

Цей рецепт сьогодні вельми і вельми актуальний – ринки просто завалені дешевими сезонними овочами – баклажанами, перцями і помідорами. Ця ікра готується дуже просто і досить швидко. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, але мені більше сподобалася все ж в холодному.

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажана (в цей раз у мене 4 поменше)
  • 3 великих помідора
  • 2 великих солодких перці (можна різних кольорів)
  • 2-3 середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль і мелений перець за смаком

Овочева ікра

Приготування:

Перець, помідори і баклажани нарізаємо дрібними кубиками. Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Овочева ікра

Додаємо баклажани і солодкий перець. Смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.

Овочева ікра

Додаємо нарізані кубиками помідори, тримаємо на вогні ще пару хвилин, додаємо сіль, перець, оцет і мускат. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.

У готову ікру додаємо дрібно нарізаний часник. Можна, при бажанні, додати нарубаної зелені за смаком.

Овочева ікра

Смачного!

Овочева ікра обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика