
Цей рецепт сьогодні вельми і вельми актуальний – ринки просто завалені дешевими сезонними овочами – баклажанами, перцями і помідорами. Ця ікра готується дуже просто і досить швидко. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, але мені більше сподобалася все ж в холодному.
Інгредієнти:
- 2 великих баклажана (в цей раз у мене 4 поменше)
- 3 великих помідора
- 2 великих солодких перці (можна різних кольорів)
- 2-3 середні цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 ч.л. білого винного оцту
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль і мелений перець за смаком
Приготування:
Перець, помідори і баклажани нарізаємо дрібними кубиками. Дрібно рубаємо цибулю і часник.
У каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо баклажани і солодкий перець. Смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.
Додаємо нарізані кубиками помідори, тримаємо на вогні ще пару хвилин, додаємо сіль, перець, оцет і мускат. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
У готову ікру додаємо дрібно нарізаний часник. Можна, при бажанні, додати нарубаної зелені за смаком.
Смачного!
Leave a Reply