Овочева ікра

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей рецепт сьогодні вельми і вельми актуальний – ринки просто завалені дешевими сезонними овочами – баклажанами, перцями і помідорами. Ця ікра готується дуже просто і досить швидко. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, але мені більше сподобалася все ж в холодному.

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажана (в цей раз у мене 4 поменше)
  • 3 великих помідора
  • 2 великих солодких перці (можна різних кольорів)
  • 2-3 середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль і мелений перець за смаком

ovoschnaya-ikra-new-1

Приготування:

Перець, помідори і баклажани нарізаємо дрібними кубиками. Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

ovoschnaya-ikra-new-2

Додаємо баклажани і солодкий перець. Смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.

ovoschnaya-ikra-new-3

Додаємо нарізані кубиками помідори, тримаємо на вогні ще пару хвилин, додаємо сіль, перець, оцет і мускат. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.

У готову ікру додаємо дрібно нарізаний часник. Можна, при бажанні, додати нарубаної зелені за смаком.

ovoschnaya-ikra-new

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.