Овочеве рагу в духовці

Рагу – це страва французької кухні (фр. Ragout ) з багатою історією і непростою долею далеко від історичної батьківщини . Рагу має безліч аналогій в кухнях інших народів , в самих древніх культурах , у нього багато інших назв і великий список інгредієнтів , але у всіх аналогів є щось спільне , що і називається на просторах нашої батьківщини французьким ім’ям.
Багато хто вважає , що корисні для здоров’я і збереження фігури страви – це дуже несмачно . Насправді , це далеко не так! Прикладом такої низькокалорійної , що містить багато вітамінів і одночасно смачної страви , може послужити овочеве рагу в духовці.
Готувати цю страву нескладно , особливо , якщо скористатися духовкою . У цьому випадку , якщо потрібно знизити калорійність їжі , можна обійтися зовсім без масла , овочі будуть тушитись у власному соку. Головною ж перевагою приготування цієї страви в духовці є те , що всі овочі закладаються в чашу одночасно , тобто , почистили , нарізали , приправили овочі – і вільні. Овочеве рагу буде готуватись самостійно.
інгредієнти:
- баклажан -1
- кабачок -1
- цибулина
- помідори – 2
- морква – 1
- часниковий зубчик – 1
- майонез -100 гр
- рослинне масло – для змазування дека
- сіль – за смаком
Деко злегка змастити олією . Далі шарами викладати очищені від шкірки і порізані соломкою : баклажан , кабачок , цибулю (порізаний на дрібні кубики) , помідори ( також порізані на дрібні кубики) . Морква ( терта на середній тертці ) + роздавлений часник + майонез , перемішати і цю суміш розподілити рівномірно на останньому шарі ( помідорному ) . Зверху , за бажанням можна посипати натертим на середній тертці твердим сиром.
Кожен шар не забудьте посолити.
Надіслати деко з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хв .
Приємного апетиту!
Напишіть відгук