Овочеве рагу з кабачками

» » Овочеве рагу з кабачками
Овочеве рагу з кабачками

Овочеве рагу з кабачками – просте і корисне блюдо, яке ви завжди зможете приготувати на сімейний обід або вечерю. Адже зовсім не завжди ми хочемо чогось дивовижного, іноземного та хитрого, часто хочеться простої домашньої їжі без вишукувань і фанфар. До того ж це домашнє рагу, приготоване тільки з натуральних продуктів, містить дуже багато поживних і корисних для організму речовин, які так необхідні будь-якій сучасній людині.

  • Кабачки 3 штуки (невеликі)
  • Перець болгарський 2 штуки
  • Морква 2 штуки (середні)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
  • Помідори 4 штуки
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених перців за смаком
  • Масло рослинне скільки буде потрібно для смаження
  • Паста томатна 2-3 столових ложки (опціонально)
  • Вода очищена 1 стакан

Овочеве рагу з кабачками
Перед початком приготування потрібно гарненько підготувати всі овочі, адже саме від їх якості залежить смак готового рагу. Тому кабачки ретельно промийте під струменем проточної води. Зріжте те місце, де була плодоніжка. Зчистіть тверду шкірку овоча за допомогою спеціального ножа. Чисті кабачки покришіть будь-яким зручним для вас способом. На мій погляд для цієї страви підходять більш дрібні шматочки, ніж великі.
Овочеве рагу з кабачками
Болгарський перець так само ретельно промийте, після чого витягніть серцевину разом з насінням і хвостик. Промийте овочі так само зсередини, щоб позбутися від прилиплих до стінок насіння. Очищені таким чином перці наріжте невеликими кубиками або тонкою соломкою.
Овочеве рагу з кабачками
Морквину так само помийте, як і всі попередні інгредієнти, потім зніміть з неї шкірку і про всяк випадок сполосніть ще раз. Нарізати яскраво-помаранчеву красуню для нашої страви слід так само дрібно, в деяких рецептах її навіть рекомендують подрібнити за допомогою терки.
Овочеве рагу з кабачками
З цибулини необхідно зняти лушпиння, так само як і завжди. Після чого накришити дрібними кубиками. Найкраще скористатися змоченим у холодній воді ножем.
Овочеве рагу з кабачками
Помідори ретельно промийте теплою водою і протріть їх трошки руками, щоб прибрати навіть налиплий бруд. Зніміть хвостики і виріжте ущільнення, які залишилися в тому місці, де вони були. Накришіть томати на кубики. Робити це краще гострим ножем, щоб не пом’яти м’якоть овоча і не розгубити весь сік.
Овочеве рагу з кабачками
Переходимо до готування самого овочевого рагу. Для початку обсмажуємо шматочки цибулі на розігрітій в сковороді олії. Смажимо її до прозорості, після чого додаємо моркву і тушкуємо ще 7-10 хвилин.
Овочеве рагу з кабачками
До обсмаженої цибулі і моркви додаємо болгарський перець, а так само кабачки. Не забудьте посолити і поперчити за смаком. Ретельно все перемішайте і тушкуйте овочі 15 хвилин на середньому або повільному вогні.
Овочеве рагу з кабачками
По закінченні потрібного часу додайте до вже майже готових овочів нарізані помідори і продовжуйте готувати, весь час помішуючи, ще 2-3 хвилини. Потім змішайте в стакані кип’ячену очищену воду і кілька столових ложок томатної пасти, розмішайте суміш до повного розчинення, після чого вилийте отриману рідину в сковорідку до овочів. Додайте вогонь і готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина, тобто ще 5-7 хвилин. В кінці готування обов’язково перевірте на смак чи вистачає спецій і солі, якщо потрібно, то додайте ще, якщо все в порядку, то сміливо переходите до подачі.
Овочеве рагу з кабачками подавайте гарячим, відразу після приготування. Запропонуйте до готового блюда пару шматочків ароматного чорного хліба. Рагу так само можна подавати як гарнір до страв з м’яса, риби або птиці, саме по собі овочеве рагу дуже універсальне і підкреслить смак практично будь-якої гарячої страви. Насолоджуйтесь смачною і корисною домашньою їжею.
– Для того щоб зробити це блюдо більш ситним, в кінці приготування просто розбийте в нього пару курячих яєць і перемішайте, таким чином ви отримаєте цікавий смак, а ваше рагу стане ще більш поживним.
– У деяких рецептах так само додають свіжу зелень, на жаль, зараз не сезон, але навесні або влітку обов’язково додайте в рагу трохи петрушки, кропу або стрілки цибулі.
– Ви сміливо можете експериментувати з овочевим рагу і додавати в нього ті овочі, які у вас є зараз під рукою, навіть заморожені, наприклад. Але краще, звичайно, вибрати свіжі інгредієнти або ті, що ростуть на вашій грядці.
Овочеве рагу з кабачками
Смачного!

Овочеве рагу з кабачками обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика