
Овочеве рагу або м’ясне – залежить від того, чого ви більше покладете. М’яса побільше – м’ясне рагу з овочами, овочів більше – овочеве рагу з м’ясом. А покласти в рагу можна будь-яке м’ясо і будь-які овочі. Все одно смачно буде.
Варіантів приготування цієї найсмачнішої страви не злічити. Дуже смачно додати в овочеве рагу нут (нухот), горох з довгим носиком. Його потрібно спочатку замочити годин на 8, потім варити разом з м’ясом.
Будь-яке рагу – це відмінна вечеря або друга страва до обіду . Смачне і дуже поживне. До речі , рагу чудово виходить в мультиварці. Тільки з кісточками поакуратніше , щоб антипригарне покриття не подряпати. У мультиварку можна спокійнісінько скласти всі потрібні продукти і поставити режим “тушіння” . Все протушкується одночасно. Швидко і смачно.
Та й в казані рагу – одне задоволення готувати. М’ясо обсмажити з цибулею і картоплею . Пакет морожених овочів взяла (а то і два + гриби , наприклад) – бух в казан ! І називай свій шедевр , як хочеш. Овочі з м’ясом тушаться, а ти по телефону пліткуєш . От і назва – «Останні плітки ».
Є такі вишукані , цікаві рецепти рагу ! Наприклад , що ви скажете про свиняче рагу , запеченому в гарбузі ! З картоплею , овочами і зеленню ! Та під сирною скоринкою !
Або рагу в горщиках ? У порційних горщиках готуємо і в них же і подаємо.
А ось рецепт простого базового рагу.
Для того щоб приготувати овочеве рагу з м’ясом , вам знадобиться:
- м’ясо нежирне – 500 г
- картопля – 500 г
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- капуста білокачанна – велика часточка
- перець горошком
- перець чорний мелений
- перець чилі
- сіль
- лавровий лист
- кріп
- петрушка
- масло рослинне
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом :
1 . Хлюпніть в казан трохи рослинного масла. Поріжте дрібно м’ясо. Як тільки масло нагріється , покладіть до нього м’ясо. Смажте помішуючи.
2 . Очистіть цибулю. Наріжте її півкільцями і – до м’яса.
3 . Туди ж морква – соломкою.
4 . Картоплю помити , очистити , порізати скибочками – і тушитися. Перець – прибрати плодоніжки , помити , порізати – в казан .
5 . Капусту нашаткувати і – туди ж . Залийте водою, щоб злегка покривала овочі. Перемішайте . Покладіть лавровий лист. Посоліть . Поперчіть.
6 . Тушіть все під кришкою на повільному вогні , помішуючи час від часу хвилин 50 .
7 . Посипте зеленню. Або разом з лавровим листом покладіть пучок улюбленої зелені тушитись, потім вийміть його . В Узбекистані в такі страви кладуть шматки коржів . Коржик просочиться соком – за вуха не відтягнеш .
Приємного апетиту!
Leave a Reply