Овочевий плов з лісовими грибами і квасолею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у нас на обід абсолютно вегетаріанське блюдо – овочевий плов. Страва, треба сказати вельми і вельми смачна – ну, затятим любителям м’яса, можливо, вона такою вже фантастичною і не здасться, але все ж варто віддати їй належне. Одна з переваг цієї страви полягає в тому, що при бажанні ви можете варіювати овочеву складову по своєму смаку – щось додати, щось прибрати, щось замінити.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 200 г довгого рису
  • 50 г сушених білих грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 1 великий солодкий перець
  • 200 г консервованої квасолі (червоної або білої)
  • 1 кабачок цукіні (близько 300 г)
  • 1 головка часнику
  • 1 ч.л. зіри
  • сіль і спеції за смаком

ovoschnoi-plov-1
Гриби заливаємо окропом і залишаємо на півгодини.
ovoschnoi-plov-2
Цибулю і моркву нарізаємо соломкою.
ovoschnoi-plov-3


Кабачок, помідор і перець ріжемо кубиками.
ovoschnoi-plov-4
Розмочені гриби вичавлюємо, воду не виливаємо. Гриби нарізаємо соломкою.
ovoschnoi-plov-5
У казані на середньо сильному вогні розігріваємо 4 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, періодично помішуючи, 4-5 хвилин.
ovoschnoi-plov-6
Додаємо зиру і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо інші овочі і смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин.
ovoschnoi-plov-7
Кладемо в казан головку часнику. Рис промиваємо і кладемо шаром поверх овочів.
ovoschnoi-plov-8
Вливаємо рідину, що залишилася від грибів, попередньо підсолену. При необхідності доливаємо кип’ятку – води повинно бути на сантиметр вище шару рису.
ovoschnoi-plov-9
Зменшуємо вогонь до невеликого, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності рису. При необхідності в процесі доливаємо води.
За 5 хвилин до готовності додаємо помідори і квасолю, перемішуємо і прогріваємо.
ovoschnoi-plov
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.