Сьогодні у нас на обід абсолютно вегетаріанське блюдо – овочевий плов. Страва, треба сказати вельми і вельми смачна – ну, затятим любителям м’яса, можливо, вона такою вже фантастичною і не здасться, але все ж варто віддати їй належне. Одна з переваг цієї страви полягає в тому, що при бажанні ви можете варіювати овочеву складову по своєму смаку – щось додати, щось прибрати, щось замінити.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 200 г довгого рису
- 50 г сушених білих грибів
- 1 середня цибулина
- 1 морква
- 1 помідор
- 1 великий солодкий перець
- 200 г консервованої квасолі (червоної або білої)
- 1 кабачок цукіні (близько 300 г)
- 1 головка часнику
- 1 ч.л. зіри
- сіль і спеції за смаком
Гриби заливаємо окропом і залишаємо на півгодини.
Цибулю і моркву нарізаємо соломкою.
Кабачок, помідор і перець ріжемо кубиками.
Розмочені гриби вичавлюємо, воду не виливаємо. Гриби нарізаємо соломкою.
У казані на середньо сильному вогні розігріваємо 4 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, періодично помішуючи, 4-5 хвилин.
Додаємо зиру і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо інші овочі і смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин.
Кладемо в казан головку часнику. Рис промиваємо і кладемо шаром поверх овочів.
Вливаємо рідину, що залишилася від грибів, попередньо підсолену. При необхідності доливаємо кип’ятку – води повинно бути на сантиметр вище шару рису.
Зменшуємо вогонь до невеликого, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності рису. При необхідності в процесі доливаємо води.
За 5 хвилин до готовності додаємо помідори і квасолю, перемішуємо і прогріваємо.
Смачного!