Овочеві оладки

» » Овочеві оладки
Овочеві оладки

Ці прості оладки – відмінний варіант гарніру до м’яса або птиці. А ще – цілком собі повноцінна гаряча закуска (додаємо сметану, червону рибу, ікру, солоний сир і далі по хвилі фантазії). А якщо прибрати зі складу яйце і додати на пару ложок більше борошна, то вийде цілком собі пісне (воно ж вегетаріанське) блюдо. Поста тут залишилося всього нічого – 5 днів – але тим не менше.

Кабачки можуть бути будь-які цукіні, жовті, салатові. Найкраще молоді – з шкірочкою, яку не потрібно зчищати – в такому випадку оладки вийдуть строкатими.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 середній кабачок (близько 300 г)
  • 1 велика морква (близько 170 г)
  • сіль за смаком
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна

 

Овочеві оладки

Тремо на тертці моркву і кабачок. Додаємо сіль і перемішуємо.

Овочеві оладки

Даємо постояти близько 10 хвилин – за цей час з овочів виділиться рідина. яку потрібно злити і навіть злегка віджати овочі.

Додаємо яйце і борошно, перемішуємо.

Овочеві оладки

Смажимо оладки на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох сторін.

Овочеві оладки

Подаємо як гарнір до м’яса або птиці (у мене куряча грудка в кисло-солодкій глазурі) або як самостійну гарячу закуску.

Овочеві оладки

Смачного!!!

 

Овочеві оладки обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика