Паста з артишоками

» » Паста з артишоками
Паста з артишоками

Інгредієнти:

  • 400 г самої тонкої довгої пасти (слагеттіні або довгої вермішелі);
  • 1 банка (400 г) артишоків в олії;
  • 3 великих стиглих помідори;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 5 гілочок базиліка;
  • 50 г кедрових горіхів;
  • оливкова олія;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • тертий пармезан для подачі.


Як приготувати.
1. Злийте масло з артишоків – його можна використати замість оливкової олії (зазвичай артишоки залиті або соняшниковою, або оливковою олією). Зробіть на помідорах хрестоподібний надріз, потримайте в окропі 30 сек., Потім відразу опустіть в холодну воду.
Паста з артишоками
2. Зніміть з помідорів тонку шкірку – вона легко відійде. Розріжте помідори, видаліть насіння разом з рідиною, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
Паста з артишоками

3. Роздушіть, очистіть і подрібніть часник. Крупно порубаєте горіхи. Розігрійте масло у великому сотейнику з товстим дном на несильному вогні, покладіть часник і горіхи, обсмажуйте 2 хв.

Паста з артишоками
4. У базиліка зніміть листя зі стебел (вони тут не знадобляться). Листя покладіть один на одного стопкою, скачайте в рулетик і тонко наріжте дуже гострим тонким ножем.
Паста з артишоками
5. Додайте в сотейник підготовлені артишоки, помідори і базилік. Приправте сіллю і перцем, прогрійте. Зніміть з вогню і тримайте соус теплим.
Паста з артишоками
6. Одночасно з приготуванням соусу зваріть пасту у великій кількості підсоленої киплячої води відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на сито, змішайте з соусом в сотейнику, розкладіть по тарілках. Посипте пармезаном, подавайте негайно.
Паста з артишоками

Паста з артишоками
Смачного!

Паста з артишоками обновлено: Січень 30, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика