
Листопад – саме час для страв з гарбуза. Багаточисельних і різноманітних. Сьогодні я пропоную приготувати пасту з гарбузовим соусом. У поєднанні з вершками він виходить дуже ніжним і смачним. При цьому гарбузовий смак, який люблять далеко не всі, тут не домінує.
Загалом, рекомендую – це правда дуже смачно. Паста, звичайно ж, може бути будь-якої інший форми – не тільки спагетті;-)
Інгредієнти для пасти з гарбузом і беконом на 4 порції:
- 350 г гарбуза (очищеного)
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 200 г копченої грудинки
- 150 мл вершків 20%
- сіль і перець за смаком
- 300 г сухих спагетті
Приготування пасти з гарбузом і беконом:
200 г гарбуза нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою і варимо до готовності з додаванням невеликої кількості солі. Зливаємо воду, перебиваємо гарбуз в пюре.
Гарбуз що залишився нарізаємо дрібними кубиками, так само ріжемо бекон. Цибулю і часник дрібно рубаємо.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо бекон і гарбуз, варимо, помішуючи, до м’якості гарбуза, ще 5-7 хвилин.
Додаємо в сковороду гарбузове пюре і вершки, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні до легкого загустіння, 1 хвилину. Солимо і перчимо до смаку.
Паралельно відварюємо спагетті. Кладемо їх в соус, перемішуємо і розкладаємо по тарілках.
За бажанням посипаємо тертим пармезаном або аналогічним твердим сиром.
Подаємо пасту з гарбузом і беконом.
Смачного!
Leave a Reply