Паста з гарбузом і беконом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Листопад – саме час для страв з гарбуза. Багаточисельних і різноманітних. Сьогодні я пропоную приготувати пасту з гарбузовим соусом. У поєднанні з вершками він виходить дуже ніжним і смачним. При цьому гарбузовий смак, який люблять далеко не всі, тут не домінує.

Загалом, рекомендую – це правда дуже смачно. Паста, звичайно ж, може бути будь-якої інший форми – не тільки спагетті;-)

Інгредієнти для пасти з гарбузом і беконом на 4 порції:

  • 350 г гарбуза (очищеного)
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г копченої грудинки
  • 150 мл вершків 20%
  • сіль і перець за смаком
  • 300 г сухих спагетті

pasta-s-tykvoi-1

Приготування пасти з гарбузом і беконом:

200 г гарбуза нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою і варимо до готовності з додаванням невеликої кількості солі. Зливаємо воду, перебиваємо гарбуз в пюре.

Гарбуз що залишився нарізаємо дрібними кубиками, так само ріжемо бекон. Цибулю і часник дрібно рубаємо.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

pasta-s-tykvoi-2

Додаємо бекон і гарбуз, варимо, помішуючи, до м’якості гарбуза, ще 5-7 хвилин.

pasta-s-tykvoi-3

Додаємо в сковороду гарбузове пюре і вершки, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні до легкого загустіння, 1 хвилину. Солимо і перчимо до смаку.

pasta-s-tykvoi-4

Паралельно відварюємо спагетті. Кладемо їх в соус, перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

За бажанням посипаємо тертим пармезаном або аналогічним твердим сиром.

Подаємо пасту з гарбузом і беконом.

pasta-s-tykvoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.