
Останнім часом великою любов’ю у наших співвітчизників користується італійська кухня. Вона знайшла широке застосування в кафе і ресторанах і не дивно, всі страви італійської кухні смачні і ситні, а більшість інгредієнтів, які використовуються в приготуванні тих чи інших страв звичні для російського шлунка. Паста з куркою у вершковому соусі тому підтвердження.
Інгредієнти:
- філе куряче 300 гр.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- вершки 300 мл.
- масло вершкове 50 гр.
- макаронні вироби 200 гр.
Приготування:
Відварюємо пасту у великій кількості підсоленої води. Головне не переварити її. Макарони повинні бути трохи твердими всередині (на зубок). Воду зливаємо і скроплюємо макарони невеликою кількістю рослинної олії, все перемішуємо.
На сковорідці обсмажуємо курку. Курку найкраще обсмажити або на вершковому маслі, або на оливковій олії. Обсмажуємо до готовності. Курку слід посолити і поперчити за смаком.
Обсмажуємо часник в олії. Цибулю ріпчасту ріжемо і також підсмажуємо до золотистого кольору на сковороді. Можна замість ріпчастої цибулі використовувати цибулю-шалот.

Додаємо цибулю і часник до курки і тушкуємо ще трохи все разом. Після того як курка з цибулею і часником протушкувалась, починаємо додавати жирні вершки (вершки чим жирніше, тим краще) Якщо вершки не жирні, то можна додати вершкове масло.

Додаємо в соус з куркою ще спеції. Соус постійно помішувати. Доводимо до кипіння.
Розкладаємо по тарілках макарони, а потім соус з куркою, посипаємо тертим сиром «Пармезан» або «Грано». Паста з куркою у вершковому соусі подається до столу гарячою.

Смачного!
Leave a Reply