
Ця страва замислювалася іншим – локшина повинна була стати всього лише гарніром, причому факультативним – з можливістю заміни на картоплю, поленту або рис. Але склалося так, що я вирішила не розділяти курку і пасту в рецепті – надто вже щільно і правильно вони склалися воєдино.
Передбачаючи питання, пишу: так, замість стегон можна використовувати філе грудки. Тільки враховуйте, що тушкувати його потрібно менше за часом.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 курячих стегон
- 1 середня цибулина
- 2 середніх солодких перців
- 400 г томатів у власному соку
- 2 зубчики часнику
- 200 мл вершків 20%
- сіль за смаком
- 400 г сухої довгої пасти (у мене феттучині, підійдуть спагетті і їм подібні)
Приготування:
Зі стегон вирізаємо кістки, кожне розрізаємо на 2 частини. У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курятину до золотистої скоринки з обох сторін, по 1 хвилині на сторону. Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо дрібно нарізану цибулю і жаримо, помішуючи, 4 хвилини.
Додаємо перець, нарізаний на шматочки 1,5 * 1,5 см. Смажимо, помішуючи, ще 5-6 хвилин.
Томати разом із соком перемелюємо в блендері і додаємо в сковороду. Вливаємо 150 мл води. солимо за смаком.
Кладемо в сковороду обсмажені стегна і тушкуємо на середньому вогні під кришкою до готовності, близько 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо дрібно нарізаний часник.
Готову курку виймаємо з сковороди, кладемо на тарілку і зберігаємо теплими.
У соус вливаємо вершки, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Паралельно відварюємо пасту по інструкції на упаковці. Зливаємо воду, перекладаємо в соус. Перемішуємо. Розкладаємо пасту по тарілках, зверху кладемо шматочки курки. Подаємо.
Смачного!!!
Leave a Reply