
Понеділок – день важкий, тому на противагу я пропоную вам нескладний рецепт спагетті з морепродуктами. Готуються вони досить швидко, продукти можна купити в звичайному супермаркеті.
Спагеті, зрозуміло, можна замінити на пасту іншої форми по ситуації. У мене тут були окремо взяті мідії, креветки і кальмари, але ви можете використовувати морський коктейль – вже готову суміш. Слідкуйте тільки, щоб вона була гарної якості.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 великих стиглих помідора
- 1/8 ч.л. меленого чилі
- 100 мл білого сухого вина
- 200 г мідій
- 200 г креветок
- 300 г очищеного кальмара
- 100 мл курячого або рибного бульйону
- сіль і цукор за смаком
- зелень петрушки для подачі
- 300 г сухої пасти (спагетті або іншої)
Приготування пасти:
Цибулю і часник дрібно рубаємо. Помідори нарізаємо невеликими кубиками.
У сотейнику на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додаємо томати, часник і чилі. Смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Додаємо вино і готуємо, поки рідина не випарується практично повністю.
Кладемо в сотейник креветки, мідії і нарізані кальмари. Готуємо, помішуючи, 1-2 хвилини.
Вливаємо бульйон, приправляємо за смаком сіллю і цукром. Доводимо до кипіння й тушкуємо 2 хвилини. Вимикаємо, додаємо нарубану петрушку і вимикаємо.
Паралельно відварюємо пасту по інструкції на упаковці.
Додаємо відварені спагетті в соус, перемішуємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply