Паста з соусом із печеного солодкого перцю

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

І ще один рецепт пасти – сьогодні він буде з соусом з печеного солодкого перцю з беконом. Це вельми цікава альтернатива традиційному томатному соусу – якщо ви любите солодкий перець, звичайно;-) Найдовше в цій страві -це, власне, запікання перцю. Все інше робиться просто і займає в цілому хвилин 15. Тому якщо ви запече перець заздалегідь і будете зберігати його 3-5 днів у холодильнику в рослинному маслі – ця страва може побути для вас рятівною паличкою для швидкої вечері.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 великих печених червоних солодких перці *
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г бекону (сирокопченого або копчено-вареної грудинки)
  • 4-5 гілочок зеленого базиліка
  • 300 г сухої пасти (у мене пенне)
  • сіль за смаком

* Щоб запекти перець, покладіть його у вогнетривку форму і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте близько 45 хвилин, до м’якості і чорних підпалин. Вийміть перець з духовки, покладіть в контейнер і накрийте фольгою. Дайте полежати 10 хвилин, потім зніміть шкірку, вичистіть насіння і приберіть ніжку. Перець готовий до використання.

pasta-s-sousom-iz-pechenogo-pertsa-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю, часник і бекон. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорого стану.

frikadelki-v-pikantnom-souse-4

Додаємо бекон і часник. смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.

pasta-s-sousom-iz-pechenogo-pertsa-2

Приблизно чверть від маси перцю дрібно рубаємо ножем. Решту кладемо в блендер і перебиваємо до стану пюре.

pasta-s-sousom-iz-pechenogo-pertsa-3

Додаємо нарізаний перець і пюре з перцю в сковороду до цибулі з беконом, вливаємо 150 мл води або курячого бульйону, приправляємо за смаком сіллю і цукром. Готуємо, не накриваючи кришкою, ще 5 хвилин.

pasta-s-sousom-iz-pechenogo-pertsa-4

В кінці додаємо дрібно нарізаний базилік і відварену пасту. Перемішуємо і подаємо.

pasta-s-sousom-iz-pechenogo-pertsa

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.