
Спагеті з м’ясними кульками, я думаю, готували багато. І спагетті з томатно-овочевим соусом – теж. А сьогодні ми об’єднаємо ці дві страви в одну. Тут у нас будуть і фрикадельки з курячого фаршу, і перці-цукіні в соусі.
За великим рахунком, рецепт універсальний. Фарш можна взяти будь – який по ситуації, бажанням і наявності. Овочі теж можна крутити-вертіти-замінювати – баклажани, печериці, морква теж може проскочити в соусі. Ну і форма макаронів, звичайно ж, може бути іншою.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фрикадельок:
- 800 г курячого фаршу
- 1/2 ч.л. сухої суміші прованських трав
- сіль і перець за смаком
- 1 зубчик часнику
Для соусу:
- 1 цукіні або інший кабачок
- 1 середній солодкий перець
- 1 середня цибулина (або 2 поменше)
- 2 зубчики часнику
- 1 стебло селери
- 1/2 ч.л. сухої суміші прованських трав
- сіль, цукор і перець за смаком
Приготування:
Фарш змішуємо з сіллю, перцем, прованськими травами і натертим зубчиком часнику.
Формуємо маленькі фрикадельки і кладемо їх на застелене фольгою деко.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю і селеру. Кабачок і перець нарізаємо дрібними кубиками.
В сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з селерою і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо часник, прованські трави і овочі. Смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин.
Додаємо розім’яті томати разом із соком. Тушкуємо без кришки 10-15 хвилин, до готовності овочів.
Кладемо в соус готові фрикадельки, перемішуємо і прогріваємо все разом пару хвилин.
Спагеті відварюємо по інструкції на упаковці. Додаємо в соус, перемішуємо. Розкладаємо по тарілках і подаємо.
Смачного!!!
Leave a Reply