
Літо – все. Пропоную остаточно проводити його пастою з овочевим соусом – тим більше, що і помідори черрі, і цукіні, які входять до складу страви, все ще є у продажу на ринках і в магазинах в достатніх кількостях за нормальною сезонною ціною.
Паста – вегетаріанська. Але при бажанні ви можете додати в неї обсмажений бекон і шинку – в такій варіації блюдо теж вийде дуже смачним.
Інгредієнти на 4 порції:
- 300 г сухої пасти (у мене рігатоні)
- 1 невеликий цукіні (близько 250 г)
- 1 середня цибулина
- 50 г зелених оливок
- 400 г томатів черрі
- 2 зубчики часнику
- 30 мл бальзамічного оцту
- сіль і цукор за смаком
- невеликий пучок зеленого базиліка
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю і часник. Помідори ріжемо на 2-4 частини залежно від розміру. Кабачок нарізаємо кубиками.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. оливкової олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо цукіні і смажимо, помішуючи, ще 4 хвилини.
Додаємо томати.
Готуємо, помішуючи, пару хвилин. Вливаємо бальзамічний оцет, додаємо оливки, сіль і цукор за смаком. Готуємо 2-3 хвилини, поки не піде різкий запах оцту. В кінці додаємо дрібно нарізаний базилік.
Змішуємо соус з відвареною пастою. Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply