Кухонні гаджети набагато полегшують наше життя. Хлібопічка допомагає молодій господині не тільки швидше впоратися з приготуванням страви , а й урізноманітнити стіл всякими смаколиками .
Способів приготування пельменів безліч. У кожної господині , думаю , є свій перевірений рецепт.
Тісто мені допомагає приготувати хлібопічка . Я дуже задоволена результатом! Тісто м’яке , слухняне , еластичне . Залишається тільки взяти хороший фарш і зліпити пельмені вручну. Саме мені ліплення пельменів принесло величезне задоволення , я отримала годину релаксу на кухні 🙂 Приєднуйтесь !
- Борошно пшеничне 400 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 2 ч.л.
- Мінеральна вода 200 мл
- Свинячий фарш 800 г
- Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
- Перець чорний мелений ½ ч.л.
- Сильногазованна вода 40 мл
У мірний стакан вбити яйце і додати питної несоленої мінеральної води 230 мл. Збовтати виделкою. Вилити у форму (відро) для випічки, зверху висипати просіяне борошно, додати сіль.
Форму поставити в хлібопічку і включити режим “Тісто”. У мене цей процес займає 1 годину 3 хвилини.
Готове тісто дістати з хлібопічки, покласти його на дошку припиленою борошном і злегка вимісити руками.
Щоб пельмені були по-справжньому смачними, фарш раджу брати хорошої якості.
Його можна приготувати в домашніх умовах. Для цього пропустити шматки м’яса через м’ясорубку разом з великою цибулиною. Поперчити, посолити.
Для соковитості можна в фарш додати холодної газованої води (на 800 г. фаршу – 2-3 ст.л.).
Розкачати частину тіста (решту покласти в кульок, щоб не завітрювалось) в пласт товщиною 2 мм (чим тонше тісто, тим смачніше пельмені).
Можна ще з тіста зробити ковбаску і ножем нарізати порційні шматки. Кожен такий шматок качалкою розкачати в кружок.
Я звикла саме вирізати чаркою кружки, а ви робіть так, як зручніше вам.
Чаркою видавити кружки з тіста (у мене d 5 см.). На кожен кружок покласти трохи менше чайної ложки фаршу.
Спочатку потрібно зліпити маленький вареник.
Потім з’єднати два кінці, сформувавши пельмень.
Порада: намагайтеся розгортати невеликі пласти тіста, так як воно підсихає і буде проблематично зліпити вареник, а відповідно і пельмень.
Якщо все ж таке сталося, можна змастити краї тіста холодною водою і легко його защипнути.
У великій каструлі з підсоленою киплячою водою відварити пельмені до готовності. Готові пельмені спливуть на поверхню.
Пельмені можна заморозити на обробній дошці, а після скласти в пакет і використовувати за призначенням.
Подавати пельмені гарячими, доповнивши блюдо вершковим маслом або сметаною.
Приємного апетиту!