Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)

» » Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)

Кухонні гаджети набагато полегшують наше життя. Хлібопічка допомагає молодій господині не тільки швидше впоратися з приготуванням страви , а й урізноманітнити стіл всякими смаколиками .
Способів приготування пельменів безліч. У кожної господині , думаю , є свій перевірений рецепт.
Тісто мені допомагає приготувати хлібопічка . Я дуже задоволена результатом! Тісто м’яке , слухняне , еластичне . Залишається тільки взяти хороший фарш і зліпити пельмені вручну. Саме мені ліплення пельменів принесло величезне задоволення , я отримала годину релаксу на кухні 🙂 Приєднуйтесь !

  • Борошно пшеничне 400 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Мінеральна вода 200 мл
  • Свинячий фарш 800 г
  • Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
  • Перець чорний мелений ½ ч.л.
  • Сильногазованна вода 40 мл

Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
У мірний стакан вбити яйце і додати питної несоленої мінеральної води 230 мл. Збовтати виделкою. Вилити у форму (відро) для випічки, зверху висипати просіяне борошно, додати сіль.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Форму поставити в хлібопічку і включити режим “Тісто”. У мене цей процес займає 1 годину 3 хвилини.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Готове тісто дістати з хлібопічки, покласти його на дошку припиленою борошном і злегка вимісити руками.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Щоб пельмені були по-справжньому смачними, фарш раджу брати хорошої якості.
Його можна приготувати в домашніх умовах. Для цього пропустити шматки м’яса через м’ясорубку разом з великою цибулиною. Поперчити, посолити.
Для соковитості можна в фарш додати холодної газованої води (на 800 г. фаршу – 2-3 ст.л.).
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Розкачати частину тіста (решту покласти в кульок, щоб не завітрювалось) в пласт товщиною 2 мм (чим тонше тісто, тим смачніше пельмені).
Можна ще з тіста зробити ковбаску і ножем нарізати порційні шматки. Кожен такий шматок качалкою розкачати в кружок.
Я звикла саме вирізати чаркою кружки, а ви робіть так, як зручніше вам.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Чаркою видавити кружки з тіста (у мене d 5 см.). На кожен кружок покласти трохи менше чайної ложки фаршу.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Спочатку потрібно зліпити маленький вареник.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
Потім з’єднати два кінці, сформувавши пельмень.
Порада: намагайтеся розгортати невеликі пласти тіста, так як воно підсихає і буде проблематично зліпити вареник, а відповідно і пельмень.
Якщо все ж таке сталося, можна змастити краї тіста холодною водою і легко його защипнути.
Пельмені домашні (тісто в хлібопічці)
У великій каструлі з підсоленою киплячою водою відварити пельмені до готовності. Готові пельмені спливуть на поверхню.
Пельмені можна заморозити на обробній дошці, а після скласти в пакет і використовувати за призначенням.
Подавати пельмені гарячими, доповнивши блюдо вершковим маслом або сметаною.
Приємного апетиту!

Пельмені домашні (тісто в хлібопічці) обновлено: Січень 30, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика