Перець фарширований в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Перец фаршированный в духовке 9

Перець фарширований в духовці дивно легкий у приготуванні, а виглядає апетитно і просто чудово. Особливо актуально це блюдо буде у великій родині, адже воно сподобається всім, від малого до великого. Тільки уявіть, свіжий болгарський перчик, фарширований ніжною начинкою з соковитого фаршу, рису і овочів, і все це запечене під сирною скоринкою! Навіть звучить смачно. Так що скоріше читайте рецепт і поспішайте радувати своїх домашніх ситною вечерею або обідом.

  • Перець болгарський 4-5 штук (великі)
  • Фарш яловичий 150 грам
  • Фарш свинячий 150 грам
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Рис 3/4 склянки
  • Сир 150 грам
  • Масло вершкове 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паста томатна 2-3 столових ложки

1421402106962068cd3
Один з основних інгредієнтів начинки для фаршированих перців – це рис. Але перед тим, як класти його всередину перчика, потрібно крупу підготувати. Для початку рис промивається під проточною холодною водою. Робити це потрібно поки рідина не стане абсолютно прозорою. Після складіть чисту крупу в каструлю і залийте її холодною водною, з розрахунку, що на 1 склянку рису потрібно 2 склянки води. Варити крупу потрібно під закритою кришкою протягом 15-20 хвилин, до тих пір поки вся вода не википить. А поки готується рис, у вас є час зайнятися приготуванням інших інгредієнтів.
142140210677341fa25
Цибулю очищаємо від лушпиння і зрізаємо непридатні в їжі кінчики. Попередньо змочуємо прохолодною водою ніж і з його допомогою подрібнюємо цибулю. Найкраще нарізати даний інгредієнт на якомога більш дрібні шматочки.
Моркву очищаємо від шкірки спеціальним ножем. Після чого промиваємо овоч проточною теплою водою, видаляючи налиплий бруд і землю. Даний інгредієнт можна нарізати тонкою соломкою, а можна просто подрібнити за допомогою терки.
Коли овочі нарізані, розігрійте сковороду і розтопіть в ній вершкове масло. Обсмажте цибулю до легкої прозорості, а після додайте моркву і продовжуйте готувати на середньому вогні весь час помішуючи. Пасеруйте інгредієнти до тих пір, поки морквина не змінить колір і стане м’якше. Не забудьте так само додати сіль і чорний мелений перець за смаком.
14214021079542f2831


Сир подрібніть за допомогою середньої або великої терки. Для того щоб уникнути прилипання і прискорити процес готування, злегка змочіть інструмент прохолодною водою, а сир попередньо наріжте на шматочки, які будуть легко поміщатися вам в руку.
1421402107845793d5c
Фарш перед готуванням обов’язково повинен бути розморожений. Для цього просто викладіть його заздалегідь з морозилки в холодильник, або просто дайте відійти протягом пари годин при кімнатній температурі. Потім розпакуйте і розімніть за допомогою звичайної вилки.
142140210745673a4b3
Болгарські перці промиваємо під струменем теплої води. Тепер обережно ножем зрізаємо саму верхівку з хвостиком. Знімаємо капелюшок, а разом з нею і серцевину з насінням. Ще раз промиваємо перці під струменем води. Дійте обережно, не пошкоджуючи самі овочі, інакше начинка з них просто витече. Очищені болгарські перці просушіть паперовими одноразовими рушниками, як зсередини, так і зовні.
Можна так само нарізати перці уздовж, зробивши з них щось на подобі човників. А ще можна залишити хвостик з верхівкою і зробити з них щось на зразок кришечки.
1421402107197b58ac7
У глибокій мисці змішайте зварившийся рис, свіжий свинячий і яловичий фарш, а так само обсмажені цибулю з морквою. Додайте ще солі і спецій, але не забувайте, що овочі ви вже посолили, а так само, що сир теж може бути досить солоним сам по собі. Перемішайте начинку і додайте в неї кілька ложок томатної пасти. В результаті у вас повинна вийти щільна і густа маса, якою ми і будемо фарширувати перчики.
1421402107408f6143a
Тепер за допомогою столової ложки укладіть начинку в підготовлені болгарські перці. Краще укладати її без гірки, а, навпаки, залишаючи ще трохи місця для сиру. Я зазвичай фарширую перці щільно, притискаючи їх вміст ложкою або лопаткою.
1421402107629242b18
Поставте духову шафу розігріватися до 180 градусів за Цельсієм. На жароміцний деко з високими полями укладіть перці з начинкою. Високі поля потрібні для того, щоб овочі не впали, а начинка що випадково витекла не покинула меж посуду, адже потім її можна буде використовувати як соус. Запікайте фаршировані перці  35-40 хвилин до повної готовності, але за 5-7 хвилин до кінця їх потрібно посипати тертим сиром з верху. Як тільки зазначений час пройде, а фарш в начинці буде готовий, а сир перетвориться в апетитну рум’яну скоринку, перчики можна діставати, знімати з дека і приступати до їх подачі на стіл.
Фаршировані перці – самостійне блюдо, яке не потребує ні якого гарніру. Воно дуже ситне і подається тільки в гарячому вигляді. Однак, якщо дати остившим перчикам трохи постояти в холодильнику, а потім знову їх розігріти, то вони нічого не втратять, навіть, навпаки, стануть тільки смачніше.
– Якщо ви готуєте страву з розрахунком на те, що її будуть їсти маленькі діти, то краще вибрати спеціально для них перчики розміром поменше, щоб не налякати малюка величезною для нього порцією.
– Щоб зробити начинку ще ніжніше, можна повторно прокрутити фарш в м’ясорубці.
– Так само крім томатної пасти в начинку можна додати жирну сметану або майонез.
– Іноді зустрічаю рецепти, в яких сир кладеться не тільки поверх начинки, але і під низ, на саме дно болгарських перців.
14214021072110853862
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.