
Фарширований перець – хто не знає це блюдо? Напевно, не відшукати таку людину в усьому світі. У кожному куточку нашої дивовижної земної кулі готують фаршировані перці, відмінність є тільки в назвах і начинках. У румунській кухні в начинку кладуть велику кількість помідорів. Греки додають оливки і сир Фету. У Болгарії – бринзу і яйця, а тайські кулінари – часник, лайм і імбир. Як бачите, перець можна нафарширувати абсолютно будь-яким продуктом, все залежить від фінансових можливостей і вашої фантазії.
Сьогодні я вам пропоную приготувати перець, фарширований гречкою і грибами під грибним соусом. Таке блюдо я, в основному, готую, коли набридає важка м’ясна їжа, і хочеться дати своєму організму маленьке розвантаження.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Калорійність: Калорій в одній порції: 246 ккал
Щоб приготувати перець фарширований гречкою і грибами, вам потрібно:
- перець болгарський – 500 г
- гречана крупа – 150 г
- гриби печериці – 150 г
- цибуля – 1 шт.
- морква (велика) – 1 шт.
- олія соняшникова – 2 ст. л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Для грибного соусу:
- борошно – 1 ст.л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- мелений мускатний горіх – 0,25 ч.л.
- грибний бульйон – 200 мл
- часник – 2 зубки
- сік лимонний – 1 ч. л.
- гриби печериці – 200 г
- сіль за смаком
- олія соняшникова – 30 мл
- перець мелений чорний – 0,25 ч. л.
Як приготувати перець фарширований гречкою і грибами.
1. Для початку, гречану крупу потрібно відварити в підсоленій воді до напівготовності.
2. Гриби можна використовувати будь які – сухі або свіжі. Я прикупила заздалегідь печериці, але ви можете використовувати і лісові. Гриби очистіть, вимийте і наріжте довільними кубиками.
3. У сковороду влийте ложку соняшникової олії, розжарити, пересипте подрібнені гриби. Обсмажуйте гриби, поки не википить вся волога.
4. Цибулю і моркву очистіть, вимийте. Цибулю подрібніть середніми кубиками, моркву натріть на тертці з маленькими зубцями.
5. Подрібнені овочі обсмажте окремо до золотистого кольору. Сковороду з овочами зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
6. У будь-яку глибоку тару пересипте набряклу гречку, пасеровані овочі і обсмажені гриби. Приправте за вашим смаком сіллю і чорним перцем свіжомеленим, вимішайте гарненько начинку для перців.
7. Перці розрізати вздовж (не видаляйте верхівки), видаліть насінну коробочку і перегородки, гарненько сполосніть, обтрусіть воду.
8. Підготовлені половинки перців щільно начиніть начинкою.
9. Жаростійку форму для запікання змастіть злегка соняшниковою олією. Покладіть фарширований перець.
10. У розігріту духову надішліть форму з перцями. Готуйте при температурі 180-185 ºС протягом 25-30 хвилин.
11. Поки готуються перці в духовці, давайте швиденько приготуємо грибний соус. Гриби очищаємо, ретельно промиваємо, відварюємо 2-3 хвилини в киплячій солоній воді.
12. Виловіть шумівкою гриби (грибний бульйон НЕ виливаємо, він нам ще знадобиться).
13. Гриби подрібнюємо середніми кубиками.
14. Очищені зубки часнику потовчіть в ступці з сіллю.
15. Очищену цибулю подрібніть дрібними кубиками, обсмажте її до напівпрозорості на розпеченій соняшниковій олії. Додайте гриби і обсмажуйте все разом ще 3-4 хвилини.
16. У сковороду з грибами всипте борошно і швиденько все розмішайте, щоб не утворилося грудочок. Влийте грибний бульйон, додайте стовчений часник, потоміть на самому мінімальному вогні 5-8 хвилин. Приправте мускатним горіхом, чорним меленим перцем і свіжовичавленим соком лимона, дайте ще хвилинку покипіти і зніміть з вогню. Грибний соус готовий! До речі, такий соус можна подати до будь-якого овочевої страви. Я дуже люблю поєднання грибного соусу з котлетами з брокколі і цвітної капусти.
17. Перці фаршировані покладіть в порційні тарілки, полийте грибним соусом і подайте до столу.
Смачного! Їжте на здоров’я!
Leave a Reply