Перлова каша рідко присутня в раціоні харчування сучасної людини. У всіх дана крупа асоціюється з харчуванням в армії або ж у лікарні. Але через ці сформовані стереотипи ми упускаємо можливість приготувати дуже смачну кашу з перловки з грибами. Адже перловка це не тільки ситно , смачно , але ще й корисно , адже в ній міститься велика кількість корисних речовин , клітковина і вітаміни. Адже якщо правильно приготувати і подати дану крупу , то ви отримаєте повноцінний обід або вечерю , причому дуже поживну ! Ми будемо готувати наше блюдо в мультиварці , що ще більш полегшує наше завдання .
Для того щоб приготувати перловку з грибами вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свіжі гриби ( шампіньйони) – 200 – 250 грам ,
- цибуля ріпчаста – 1 штука ,
- морква – 1 штука ,
- перлова крупа – 1 / 2 склянки ,
- вода – 2 – 2,5 склянки ,
- рослинне масло – 1 ст. ложка ,
- сіль і спеції за смаком.
Правильне приготування перловки з грибами в мультиварці
Для початку потрібно перебрати , а потім вже ретельно промити перлову крупу.
Далі заливаємо крупу теплою водою і залишаємо хвилин на 20 , поки будемо займатися іншими інгредієнтами.
У цей час слід включити мультиварку в режимі «Без кришки » і зайнятися нарізкою інгредієнтів. Свіжі грибочки слід перебрати , промити й нарізати тонкими пластинками. Ріпчасту цибулю слід очистити і порізати тонкими четвертинками .
У чашу мультиварку наливаємо рослинне масло ( без запаху) і відправляємо туди ж підготовлені грибочки і цибулю.
Моркву очищаємо і натираємо на середній тертці , після відправляємо в мультиварку . Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо до м’якості ще хвилин 10 .
Після додаємо перловку , попередньо зливши з неї воду, що залишилася , перемішуємо , додаємо сіль і спеції за смаком , заливаємо водою і знову все перемішуємо.
Потім закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим « Плов ».
Готову кашу викладаємо на велике блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!