
Печена картопля – благодатний грунт для творчості. Різні соуси і гарнірні добавки дають хороше таке розмаїття. Сьогодні я пропоную вам варіант печеної картоплі зі сметанним соусом на основі малосольної оселедця.
Для мене це класичне поєднання – картопля, сметана і оселедець. Шкода, що ця смачна їжа неминуче відкладається на нижніх дев’яноста. Але іноді ж можна, правда?
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 великих картоплин
- сіль за смаком
- 400 г філе оселедця
- 1 маленька червона цибулина (біла салатна теж пододеть)
- 2 зубчики часнику
- 100 г корнішонів
- невеликий пучок кропу
- 600 г сметани (від 25% жирності)
Картоплю ретельно миємо щіткою. Наколюємо в декількох місцях зубочисткою, натираємо сіллю і рослинним маслом.
Кожну картоплину загортаємо в шматок фольги.
Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько години. Для перевірки протикаємо картоплю дерев’яною шпажкою – вона повинна легко входити в картоплину.
Готуємо соус. Дрібно нарізаємо оселедець, корнішони, цибулю, часник і кріп.
Додаємо сметану і перемішуємо. При необхідності додаємо трохи солі.
Готову картоплю виймаємо з фольги, надрізаємо і розкриваємо. У надріз кладемо соус і подаємо. Я подавала на додаток квашену капусту.
Смачного!
Leave a Reply