Печена картопля з оселедцевим соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Печена картопля – благодатний грунт для творчості. Різні соуси і гарнірні добавки дають хороше таке розмаїття. Сьогодні я пропоную вам варіант печеної картоплі зі сметанним соусом на основі малосольної оселедця.
Для мене це класичне поєднання – картопля, сметана і оселедець. Шкода, що ця смачна їжа неминуче відкладається на нижніх дев’яноста. Але іноді ж можна, правда?

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 великих картоплин
  • сіль за смаком
  • 400 г філе оселедця
  • 1 маленька червона цибулина (біла салатна теж пододеть)
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г корнішонів
  • невеликий пучок кропу
  • 600 г сметани (від 25% жирності)

pechenyi-kartofel-s-seledochnym-sousom-1
Картоплю ретельно миємо щіткою. Наколюємо в декількох місцях зубочисткою, натираємо сіллю і рослинним маслом.
pechenyi-kartofel-s-seledochnym-sousom-2
Кожну картоплину загортаємо в шматок фольги.
pechenyi-kartofel-s-seledochnym-sousom-3


Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько години. Для перевірки протикаємо картоплю дерев’яною шпажкою – вона повинна легко входити в картоплину.
Готуємо соус. Дрібно нарізаємо оселедець, корнішони, цибулю, часник і кріп.

pechenyi-kartofel-s-seledochnym-sousom-4
Додаємо сметану і перемішуємо. При необхідності додаємо трохи солі.
Готову картоплю виймаємо з фольги, надрізаємо і розкриваємо. У надріз кладемо соус і подаємо. Я подавала на додаток квашену капусту.

pechenyi-kartofel-s-seledochnym-sousom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.