Печінка по-строгановски в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Печень по-строгановски в мультиварке 3

Печінка по-строгановски в мультиварці є чудовим і простим рецептом приготування яловячої печінки. Ніжний сметанний соус і пряний аромат цибулі роблять це блюдо дійсно вишуканим. Тому подавати печінку, приготовлену таким чином, можна не тільки на звичайну сімейну вечерю, але і на святковий стіл.

  • Печінка яловича 800 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Сметана 150 грам
  • Борошно пшеничне 2 столових ложки
  • Зелень кропу 1 пучок
  • Зелень петрушки 1 пучок
  • Вода очищена 1 стакан
  • Рослинна олія 1 столова ложка

1416477305342c08993
Зазвичай для приготування цієї страви я купую заморожену печінку, адже з неї зняти плівку трохи простіше. Для початку потрібно частково її розморозити і обмити водою, після чого видалити плівку і продовжити розмороження, просто залишивши печінку на кухні при кімнатній температурі. Охолоджений ж яловичий лівер спочатку слід помістити на 3-4 хвилини в теплу воду.
Не забудьте ще раз промити м’ясо після розморожування або зняття плівки.
Нарізаючи печінка не забувайте видаляти прожилки, інакше вони можуть зіпсувати консистенцію всього блюда. Розмір шматочків нарізаного ліверу повинен бути невеликим, але і зовсім маленькими їх робити не варто.
141647730547383a5eb
Як зазвичай перед готуванням очищаємо цибулю від лушпиння і промиваємо водою. Цей інгредієнт слід нарізати дрібними кубиками або тонкими півкільцями.
1416477305444af43fd


Зелень петрушки і кропу складіть в друшляк і сполосніть гарячою водою. Після чого закріпіть друшляк в раковині і дайте зайвій рідині стекти. Пучки чистої зелені накришіть дуже дрібно, для зручності так само можна скористатися кухонними ножицями замість ножа.
141647730512531f6a0
Виставте мультиварку в режим “Випічка” і змастіть її дно рослинним маслом. Висипте в прилад цибулю і шматочки печінки, обсмажуйте їх 10-15 хвилин час від часу помішуючи. Після додайте вказану кількість пшеничного борошна і продовжуйте готувати 1-2 хвилини все так же помішуючи. І, останнім етапом, додаємо в мультиварку гарячу воду, сметану, сіль та інші спеції за смаком, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин. Тепер закрийте кришку приладу, виберіть режим “Тушкування” і час 1 год.. Ось все, очікуйте закінчення програми. Як тільки необхідний для готування час пройде, додайте до печінки в сметанному соусі накришену зелень і приступайте до подачі.
Печінка по-строгановски, приготовану в мультиварці, подавайте з гарніром з відвареного рису, гречаної крупи або, наприклад, картопляного пюре. Насолоджуйтесь м’якою і ніжною печінкою в сметанному соусі самі і пригощайте гостей.
– У деяких рецептах так само додають помідор, нарізаний невеликими шматочками.
– Якщо ви хочете, щоб ваш соус був не таким густим, просто утримайтеся від додавання борошна.
– Вибирайте печінку дуже уважно, але якщо раптом виявиться, що вона має занадто різкий запах, то найкраще вимочити такий лівер в молоці перед приготуванням.
1416477305611ed452ef7f1
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!