Печінкова ковбаса з гречкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.75 из 5)
Loading...
Печеночная колбаса с гречкой 1

Класичне поєднання печінки і гречки – завжди смачне! А якщо зробити ковбаски, то вийде ще зручно і красиво. І таке блюдо можна і на святковий стіл подавати.

Інгредієнти

  • Гречка – 1 стакан
  • Печінка куряча – 600 г
  • Бекон – 150 г
  • Цибуля – 1 шт
  • сіль
  • Перець чорний мелений
  • Вершки (або молоко) – 1-2 ст.л.
  • Кишка свинячі – 2 м
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2шт
  • Запашний горошок – 3 шт

7c1346e5bd
Гречку відварити до готовності і остудити.
Печінку вимити й нарізати дрібними кубиками. Бекон теж нарізати дрібно. Бекон добре взяти підкопчений для кращого смаку. Цибулю подрібнити і пасерувати до рум’яного кольору, остудити. Додати до гречки печінку, бекон, цибулю, сіль, перець за смаком і змішати, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
f5ef736639
Якщо фарш трохи сухий, додайте 1-2 ст.л. вершків або жирного молока.
f91d6640e8
Черева промити зовні і всередині. Одягнути на спеціальну насадку для ковбас.
d7d83ac674
Наповнити кишку фаршем. Можна періодично перекручувати кишку, щоб сформувати невеликі ковбаски. Проколоти ковбаски в декількох місцях голкою.
698aba942f
Закип’ятити воду, додати в неї запашний перець, лавровий лист і коріандр. Покласти колечко ковбаси і варити при дуже слабкому кипінні 15 хвилин. Ковбасу вийняти і зварити друге колечко.
Якщо у вас є мультиварка, вам пощастило – час готування скоротиться вдвічі. Покладіть одне колечко в кошик для варіння на пару, друге безпосередньо в воду, налиту в чашу мультиварки. Встановити програму «На пару» і варіть 15-20 хвилин.
Я варила і в каструлі і в мультиварці – виходить однаково смачно.
9279933e1b
Ковбаски підсмажити на олії до рум’яного кольору.
d244a0da71
Прикрасити ковбаски зеленню і подавати.
Такі ковбаски можна готувати про запас. Для цього відварені ковбаски остудити, скласти в контейнер і заморозити. При необхідності розморозити в холодильнику і обсмажити.

1a9619bef5
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.