
Класичне поєднання печінки і гречки – завжди смачне! А якщо зробити ковбаски, то вийде ще зручно і красиво. І таке блюдо можна і на святковий стіл подавати.
Інгредієнти
- Гречка – 1 стакан
- Печінка куряча – 600 г
- Бекон – 150 г
- Цибуля – 1 шт
- сіль
- Перець чорний мелений
- Вершки (або молоко) – 1-2 ст.л.
- Кишка свинячі – 2 м
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 2шт
- Запашний горошок – 3 шт
Гречку відварити до готовності і остудити.
Печінку вимити й нарізати дрібними кубиками. Бекон теж нарізати дрібно. Бекон добре взяти підкопчений для кращого смаку. Цибулю подрібнити і пасерувати до рум’яного кольору, остудити. Додати до гречки печінку, бекон, цибулю, сіль, перець за смаком і змішати, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
Якщо фарш трохи сухий, додайте 1-2 ст.л. вершків або жирного молока.
Черева промити зовні і всередині. Одягнути на спеціальну насадку для ковбас.

Наповнити кишку фаршем. Можна періодично перекручувати кишку, щоб сформувати невеликі ковбаски. Проколоти ковбаски в декількох місцях голкою.

Закип’ятити воду, додати в неї запашний перець, лавровий лист і коріандр. Покласти колечко ковбаси і варити при дуже слабкому кипінні 15 хвилин. Ковбасу вийняти і зварити друге колечко.
Якщо у вас є мультиварка, вам пощастило – час готування скоротиться вдвічі. Покладіть одне колечко в кошик для варіння на пару, друге безпосередньо в воду, налиту в чашу мультиварки. Встановити програму «На пару» і варіть 15-20 хвилин.
Я варила і в каструлі і в мультиварці – виходить однаково смачно.

Ковбаски підсмажити на олії до рум’яного кольору.

Прикрасити ковбаски зеленню і подавати.
Такі ковбаски можна готувати про запас. Для цього відварені ковбаски остудити, скласти в контейнер і заморозити. При необхідності розморозити в холодильнику і обсмажити.
Смачного!
Leave a Reply