Пилав з морепродуктами

» » Пилав з морепродуктами
Пилав з морепродуктами

У ролі морепродуктів в сьогоднішньому рецепті виступають креветки і кальмари. При бажанні можна додати ще й мідії. Блюдо виходить ароматне, з легкою остринкою, яку, зрозуміло, ви можете посилити або послабити за своїм смаком, відрегулювати кількість меленого чилі в рецепті.

Пилав хороший вже сам по собі, але ви можете доповнити його салатом зі свіжих овочів або соусом на основі натурального йогурту.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середній помідор
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • невеликий шматочок імбиру (2 ч.л. в нарубаному стані)
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/4 ч.л. меленого чилі
  • 4-5 очищених тушок кальмарів (близько 400 г)
  • 400 г очищених креветок
  • 400 г довгого рису (краще всього басматі)
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ст.л. дрібно посіченої зелені петрушки
  • сіль за смаком

Пилав з морепродуктами


У помідора хрест-навхрест надрізаємо шкірку. Обшпарюємо, потім знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Відставляємо в сторону.
Дрібно рубаємо цибулю, імбир і часник.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо імбир, часник і спеції, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Пилав з морепродуктами
Додаємо помідор і смажимо ще 1 хвилину.
Додаємо в сотейник рис і перемішуємо так, щоб жир обволок кожну рисинку. Смажимо, помішуючи, 1-2 хвилини.
Пилав з морепродуктами
Вливаємо 850 мл води, солимо, доводимо на сильному вогні до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою до готовності рису.
Поки готується рис, нарізаємо кальмарів на невеликі шматочки. Солимо й перчимо, обсмажуємо в декілька заходів на невеликій кількості рослинного масла до готовності, приблизно по 3 хвилини на партію. Якщо креветки сирі, їх також обсмажуємо, якщо варено-морожені – просто даємо відтанути і обдати окропом.
В практично готовий рис кладемо підготовлені морепродукти, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин.
Додаємо лимонну цедру і петрушку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Подаємо пилав з часточками лимона.
Пилав з морепродуктами
Смачного!

Пилав з морепродуктами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика