Плов в духовці

» » Плов в духовці
Плов в духовці

Плов це дуже смачне і ситне східне блюдо , яке на жаль не кожному під силу приготувати. Звичайно , багато хто намагається приготувати плов , але не у кожного виходить справжній плов , в якому рисинка до рисинки . Для того щоб у вас вийшов плов більш наближений до класичного варіанту , пропонуємо приготувати плов в духовці , в даному випадку у вас точно вийде смачна друга страва без особливих зусиль.

Для того щоб приготувати плов в духовці вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо ( свинина) – 500 грам ,
  • рис пропарений – 1,5 склянки ,
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки ,
  • морква ( велика) – 2 штуки ,
  • часник – 1 головка ,
  • сіль і спеції для плову за смаком ,
  • рослинне масло ( рафіноване ) .

Правильне приготування плову в духовці

Для початку потрібно промити рис і потім залити його холодною водою.

Після починаємо займатися м’ясом, яке потрібно промити і обсушити за допомогою паперового рушника .

Далі нарізаємо м’ясо невеликими кубиками. Перекладаємо на розігріту сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.

Ріпчасту цибулю слід очистити і порізати тонкими четвертинками . Після того , як м’ясо придбає гарний колір , додаємо підготовлену цибулю , перемішуємо.

Моркву очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою , її також відправляємо до м’яса і ще раз перемішуємо суміш. Обсмажуємо до м’якості моркви та цибулі.

З рису зливаємо всю рідину і перекладаємо рис до м’яса і овочів . Потім додаємо часник , який потрібно очистити від зовнішнього лушпиння і ретельно промити. Також не забуваємо додати сіль і спеції за смаком. Після накриваємо сковорідку кришкою і даємо настоятися хвилин 15 .

У цей час підготуємо рукав для запікання , з одного боку закріплюємо його кліпсою , а з відкритої сторони заповнюємо його підготовленими рисом , овочами та м’ясом. Потім заливаємо 2 – 2,5 склянки води і закріплюємо рукав з другої сторони кліпсою .

Плов в духовціПерекладаємо рукав з усіма інгредієнтами на деко і тушкуємо в духовці при 180 ° градусах близько 30 – 40 хвилин.

Готовий плов викладаємо на гарне блюдо і посипаємо зернами граната і дрібно посіченою зеленню.

Плов в духовці

Приємного вам апетиту!

Плов в духовці обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика