
Плов це дуже смачне і ситне східне блюдо , яке на жаль не кожному під силу приготувати. Звичайно , багато хто намагається приготувати плов , але не у кожного виходить справжній плов , в якому рисинка до рисинки . Для того щоб у вас вийшов плов більш наближений до класичного варіанту , пропонуємо приготувати плов в духовці , в даному випадку у вас точно вийде смачна друга страва без особливих зусиль.
Для того щоб приготувати плов в духовці вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо ( свинина) – 500 грам ,
- рис пропарений – 1,5 склянки ,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки ,
- морква ( велика) – 2 штуки ,
- часник – 1 головка ,
- сіль і спеції для плову за смаком ,
- рослинне масло ( рафіноване ) .
Правильне приготування плову в духовці
Для початку потрібно промити рис і потім залити його холодною водою.
Після починаємо займатися м’ясом, яке потрібно промити і обсушити за допомогою паперового рушника .
Далі нарізаємо м’ясо невеликими кубиками. Перекладаємо на розігріту сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю слід очистити і порізати тонкими четвертинками . Після того , як м’ясо придбає гарний колір , додаємо підготовлену цибулю , перемішуємо.
Моркву очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою , її також відправляємо до м’яса і ще раз перемішуємо суміш. Обсмажуємо до м’якості моркви та цибулі.
З рису зливаємо всю рідину і перекладаємо рис до м’яса і овочів . Потім додаємо часник , який потрібно очистити від зовнішнього лушпиння і ретельно промити. Також не забуваємо додати сіль і спеції за смаком. Після накриваємо сковорідку кришкою і даємо настоятися хвилин 15 .
У цей час підготуємо рукав для запікання , з одного боку закріплюємо його кліпсою , а з відкритої сторони заповнюємо його підготовленими рисом , овочами та м’ясом. Потім заливаємо 2 – 2,5 склянки води і закріплюємо рукав з другої сторони кліпсою .
Перекладаємо рукав з усіма інгредієнтами на деко і тушкуємо в духовці при 180 ° градусах близько 30 – 40 хвилин.
Готовий плов викладаємо на гарне блюдо і посипаємо зернами граната і дрібно посіченою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply