Плов з бараниною

» » » Плов з бараниною
Плов з бараниною

Не минуло й десяти років, як у мене дійшли руки додати в блог рецепт плову з бараниною. Був уже і з куркою, і з качкою, і навіть овочевий. А з бараниною не було.

Плов дуже смачний, ароматний – особисто мені було складно зупинитися і не зжерти дві величезні порції за раз. Все-таки баранина дає цьому блюду найправильніший і насичений аромат. Якщо ви ще не готували плов з бараниною – обов’язково спробуйте.

Інгредієнти на 10-12 порцій (зменшуємо пропорційно кількості передбачуваних їдців):

  • 800 г довгозернистого рису
  • 350 г курдючного сала (зазвичай продається там же, де і бараняче м’ясо)
  • 4-5 середніх цибулин
  • 1,2 кг баранячої м’якоті (підходить задня нога, лопатка або, як у моєму випадку, шия)
  • 800 г моркви
  • 1 ст.л. + 1 ч.л. меленої зіри
  • 2 маленьких гострих перчика
  • 2 головки часнику
  • 150 г дрібних родзинок
  • 300 г відвареного або консервованого нуту
  • сіль за смаком

 

Плов з бараниною

Приготування:
Рис замочуємо в холодній воді і залишаємо в стороні.
Курдючне сало нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в казан або вок. Ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, поки з сала не витопиться весь жир. Його буде багато, і це добре для плову;-)
Тим часом нарізаємо півкільцями цибулю. Моркву нарізаємо не надто тонкою соломкою. М’ясо ріжемо на шматочки на 1-2 укусу.
З жиру прибираємо шумівкою висмажені шкварки. Вогонь збільшуємо до середньо сильного. Кладемо цибулю і смажимо, періодично помішуючи, 3-4 хвилини.

Плов з бараниною

Додаємо м’ясо і смажимо до золотистої скоринки, 5 хвилин.

Плов з бараниною

Кладемо в казани моркву і смажимо, періодично помішуючи, ще 7-10 хвилин. Додаємо 1 ст.л. зіри, цілі головки часнику (верхній шар лушпиння знімаємо) і гострий перець. Доливаємо гарячої води так, щоб вона трохи не прикривала вміст казана.

Плов з бараниною

Тушкуємо 20-30 хвилин. Додаємо нут і родзинки.

З рису зливаємо воду. Саму крупу рівномірно розподіляємо поверх м’яса. Доливаємо ще гарячої води, щоб вона була вище рівня рису на півпальця. Солимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і готуємо, не накриваючи кришкою, поки рис не дійде до повної готовності. У процесі при необхідності доливаємо по чуть-чуть води. Рис в процесі не перемішуємо. Коли вся вода випарується, зменшуємо вогонь до самого мінімуму, додаємо зверху зіру що залишилася і накриваємо казан кришкою. Залишаємо на маленькому вогні приблизно на 15 хвилин. Потім перемішуємо, перекладаємо на велике глибоке блюдо і подаємо.

Плов з бараниною

Смачного!

Плов з бараниною обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика