Плов з курки з нутом і родзинками

» » Плов з курки з нутом і родзинками
Плов з курки з нутом і родзинками

А чи не познущатися мені сьогодні над класикою? Наприклад, у вигляді рецепта плову, в який замість м’яса затесалася курка. Варіант вельми бюджетний і дуже смачний. Від м’ясного, звичайно, відрізняється, але тим не менш.
Я, що називається, психанула і приготувала просто величезний казан плову (у ролі казана був вок). Кількість інгредієнтів в рецепті привожу зменшено, тому не лякайтеся невідповідності зазначених кількостей з процесом на фото.

Інгредієнти на 8-10 порцій:

  • 2 середні цибулини
  • 700 г курячих стегон без кісток
  • 400 г моркви
  • 100 мл рослинного масла
  • 2 ч.л. зіри
  • 2 головки часнику
  • 1 гострий перчик (у мене сушений)
  • 100 г родзинок
  • 200 г відвареного нуту (у мене консервований)
  • 600 г довгого рису (у мене басматі)
  • сіль за смаком

Плов з курки з нутом і родзинками


Рис промиваємо до такої міри, щоб з нього стікала прозора вода. Заливаємо теплою водою і залишаємо.
Нарізаємо морква не дуже тонкою соломкою.

Плов з курки з нутом і родзинками
Цибулю ріжемо півкільцями. Курятину нарізаємо на невеликі шматочки.
У казан вливаємо олію і розігріваємо на вогні трохи сильніше середнього. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Плов з курки з нутом і родзинками
Додаємо курятину і смажимо ще 5 хвилин.
Плов з курки з нутом і родзинками
Додаємо моркву і смажимо, періодично помішуючи, близько 10-15 хвилин.
Плов з курки з нутом і родзинками
Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо половину зіри, кладемо очищені від зовнішнього шару лушпиння головки часнику і перчик цілим. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала вміст казана на 1 см зверху.
Плов з курки з нутом і родзинками
Доводимо до кипіння. Кладемо родзинки і нут, додаємо солі. З рису зливаємо воду. Розподіляємо крупу рівним шаром зверху вмісту казана.
Плов з курки з нутом і родзинками
Акуратно, щоб не порушити шар рису, вливаємо 600 мл окропу. Додаємо сіль за смаком. Доводимо до кипіння і готуємо, не накриваючи кришкою, поки рис не дійде до повної готовності. У процесі при необхідності доливаємо по трохи води. Рис в процесі не перемішуємо. Коли вся вода випарується, зменшуємо вогонь до самого мінімуму, додаємо зверху зіру що залишилася і накриваємо казан кришкою. Залишаємо на маленькому вогні приблизно на 15 хвилин. Потім перемішуємо, перекладаємо на велике глибоке блюдо і подаємо.
Плов з курки з нутом і родзинками
Смачного!

Плов з курки з нутом і родзинками обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика