
Ще один рецепт для повсякденної вечері або обіду. Ще одна варіація плову, з доступних продуктів. Моркви та цибулі краще не шкодувати – це зробить страву більш соковитою і насиченою. Що стосується рису, то з доступних варіантів басматі входить сюди за смаком і формою зерна найкраще – ні з яким звичайним пропареним не порівняти.
Для вегетаріанців: прибираємо курку – і отримуємо смачний рис з овочами, з ароматом справжнього плову. Або використовуємо як гарнір до м’яса або птиці.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 500 г рису (девзіра або басматі)
- 1 курка вагою близько 1,7 кг
- 2 великі цибулини
- 2 середні моркви (у мене 1 велика)
- 2 солодких перці
- 1,5 ч.л. меленої зіри
- 1/4 ч.л. меленого червоного перцю
- 4 зубчики часнику
- сіль за смаком
Приготування:
Рис замочуємо в холодній воді і відставляємо в сторону.
Курку обробляємо, на частини, знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на невеликі шматки.
Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець, моркву – товстою соломкою. Солодкий перець – шматочками, пропорційними моркві.
У казані або сотейнику розігріваємо 4 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, періодично помішуючи, на середньо сильному вогні близько 5 хвилин.
Додаємо зіру і червоний мелений перець, смажимо 1 хвилину. Кладемо в сотейник курку і солодкий перець, смажимо, помішуючи, поки курятина не стане матовою і не втратить рожевий колір.
Додаємо крупно нарізаний часник.
З рису зливаємо воду. Викладаємо поверх вмісту сотейника.
Солимо. Наливаємо воду. Її рівень повинен бути вище рису на товщину пальця.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо під кришкою до готовності рису.
Готовий плов посипаємо нарубаною зеленню і подаємо.
Смачного!!!
Leave a Reply