Плов з курки із солодким перцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще один рецепт для повсякденної вечері або обіду. Ще одна варіація плову, з доступних продуктів. Моркви та цибулі краще не шкодувати – це зробить страву більш соковитою і насиченою. Що стосується рису, то з доступних варіантів басматі входить сюди за смаком і формою зерна найкраще – ні з яким звичайним пропареним не порівняти.

Для вегетаріанців: прибираємо курку – і отримуємо смачний рис з овочами, з ароматом справжнього плову. Або використовуємо як гарнір до м’яса або птиці.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 500 г рису (девзіра або басматі)
  • 1 курка вагою близько 1,7 кг
  • 2 великі цибулини
  • 2 середні моркви (у мене 1 велика)
  • 2 солодких перці
  • 1,5 ч.л. меленої зіри
  • 1/4 ч.л. меленого червоного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • сіль за смаком

 

plov-iz-kuricy-s-percem-1

 

Приготування:

Рис замочуємо в холодній воді і відставляємо в сторону.

biriyani-s-utkoi-2

Курку обробляємо, на частини, знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на невеликі шматки.

Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець, моркву – товстою соломкою. Солодкий перець – шматочками, пропорційними моркві.

У казані або сотейнику розігріваємо 4 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву і смажимо, періодично помішуючи, на середньо сильному вогні близько 5 хвилин.

plov-iz-kuricy-s-percem-2

Додаємо зіру і червоний мелений перець, смажимо 1 хвилину. Кладемо в сотейник курку і солодкий перець, смажимо, помішуючи, поки курятина не стане матовою і не втратить рожевий колір.

plov-iz-kuricy-s-percem-3

Додаємо крупно нарізаний часник.

З рису зливаємо воду. Викладаємо поверх вмісту сотейника.

plov-iz-kuricy-7

Солимо. Наливаємо воду. Її рівень повинен бути вище рису на товщину пальця.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо під кришкою до готовності рису.

Готовий плов посипаємо нарубаною зеленню і подаємо.

plov-iz-kuricy-s-percem

Смачного!!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.