Плов

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Плов 1

Рецептів приготування плову дуже-дуже багато!
Я пропоную рецепт, який дуже любимо в нашій сім’ї. Так готує плов мій тато.
Плов виходить ароматний, розсипчастий, соковитий.
Мені важко сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить багато.
З’їдається він швидко.
До плову можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.

Інгредієнти

  • 1.5 кг м’яса (баранини, свинини або яловичини)
  • 1 кг рису (в ідеалі сорти девзіра)
  • 600 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 1 ст.л. зіри
  • 1 ст.л. барбарису
  • 1/2 ст.л. куркуми
  • 1 головка часнику
  • червоний мелений перець
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • рослинне масло

118_010063jdy_2615_b

Приготування

118_0263jdy_2642_b
Цибулю нарізати соломкою.
118_0363jdy_2663_b
М’ясо нарізати невеликими шматочками.
118_0463jdy_2651_b
Морква нарізати брусками.
118_0579243_2681_b
У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору.
118_0679243_2694_b
Додати м’ясо, обсмажити.
118_0779243_2711_b
Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.)
118_0879243_2748_b
Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
118_0979243_2768_b
Налити воду так, щоб вона покривала м’ясо.
Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні.
118_01079243_2783_b
Рис промити 5-6 разів, у холодній воді.
118_01179243_2815_b
Потім всипати рис (з м’ясом НЕ перемішувати!), Розрівняти.
118_01279243_2830_b
Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см.
Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду.
118_01379243_2849_b
Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис.
Дерев’яною паличкою зробити отвори (рис і м’ясо не перемішувати) для виходу пари.
Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Потім все перемішати і подавати до столу.
118_0134bxr_2961_6giПриємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.