Плов

Плов

Рецептів приготування плову дуже-дуже багато!
Я пропоную рецепт, який дуже любимо в нашій сім’ї. Так готує плов мій тато.
Плов виходить ароматний, розсипчастий, соковитий.
Мені важко сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить багато.
З’їдається він швидко.
До плову можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.

Інгредієнти

  • 1.5 кг м’яса (баранини, свинини або яловичини)
  • 1 кг рису (в ідеалі сорти девзіра)
  • 600 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 1 ст.л. зіри
  • 1 ст.л. барбарису
  • 1/2 ст.л. куркуми
  • 1 головка часнику
  • червоний мелений перець
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • рослинне масло

Плов

Приготування

Плов
Цибулю нарізати соломкою.
Плов
М’ясо нарізати невеликими шматочками.
Плов
Морква нарізати брусками.
Плов
У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Плов
Додати м’ясо, обсмажити.
Плов
Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.)
Плов
Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
Плов
Налити воду так, щоб вона покривала м’ясо.
Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні.
Плов
Рис промити 5-6 разів, у холодній воді.
Плов
Потім всипати рис (з м’ясом НЕ перемішувати!), Розрівняти.
Плов
Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см.
Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду.
Плов
Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис.
Дерев’яною паличкою зробити отвори (рис і м’ясо не перемішувати) для виходу пари.
Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Потім все перемішати і подавати до столу.
ПловПриємного апетиту!

Плов обновлено: Січень 29, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика