Рецептів приготування плову дуже-дуже багато!
Я пропоную рецепт, який дуже любимо в нашій сім’ї. Так готує плов мій тато.
Плов виходить ароматний, розсипчастий, соковитий.
Мені важко сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить багато.
З’їдається він швидко.
До плову можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.
Інгредієнти
- 1.5 кг м’яса (баранини, свинини або яловичини)
- 1 кг рису (в ідеалі сорти девзіра)
- 600 г моркви
- 500 г цибулі
- 1 ст.л. зіри
- 1 ст.л. барбарису
- 1/2 ст.л. куркуми
- 1 головка часнику
- червоний мелений перець
- чорний мелений перець
- сіль
- рослинне масло
Приготування
Цибулю нарізати соломкою.
М’ясо нарізати невеликими шматочками.
Морква нарізати брусками.
У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати м’ясо, обсмажити.
Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.)
Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
Налити воду так, щоб вона покривала м’ясо.
Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні.
Рис промити 5-6 разів, у холодній воді.
Потім всипати рис (з м’ясом НЕ перемішувати!), Розрівняти.
Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см.
Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду.
Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис.
Дерев’яною паличкою зробити отвори (рис і м’ясо не перемішувати) для виходу пари.
Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Потім все перемішати і подавати до столу.
Приємного апетиту!