Інгредієнти:
- рис – 4ст .
- м’ясо
- цибуля – 4 невеликих
- морква – одна велика
- часник – головка і два зубки
- сіль
- цукор – 1ст.л.
- зіра
- рослинна олія
- приправи
Як приготувати плов
Головне в плові це рис і м’ясо. Навіть не знаю що найголовніше , мабуть , все ж рис. Це приблизно як в окрошці квас. А щоб плов вийшов, потрібно надати йому смак. Плов – страва специфічне і смак повинен бути специфічний . Тому і м’ясо для цього потрібно з присмаком – найкраще баранина . Ну , ще качка підійде. Тільки от баранину знайти хорошу не завжди можливо. На любителя звичайно , але я віддаю перевагу , щоб у плові присутнє м’ясо з кістками. Найкраще реберця , але їх теж не завжди знайдеш.
Відправляємо її в розпечене масло.
Туди ж нарізану соломкою моркву.
Її не повинно бути мало. Морквина це така штука, яка «сушить» при смаженні, вбираючи все в себе. Обсмажуємо.
Плов найкраще готувати в казані. Дістаємо звідти цибулю і моркву. Знову наливаємо масло.
Нарізаємо м’ясо шматками.
Кидаємо м’ясо в казан. Потім зверху кладемо цибулю з морквою. Ні в якому разі не перемішуємо. Смажимо, поки не почне підгоряти.
Потім перемішати з м’ясом і смажити практично до готовності, близько години.
Потім заливаємо цю справу водою, найкраще окропом.
Кладемо приправи, тут вже на смак і колір. У кожного свій рецепт. Можна куплену на ринку спеціальну суміш для плову, або звичайну в пакетиках з супермаркету. Але! Головна приправа для плову – це зіра.
Далі діємо так, кладемо приправи, покришену головку часнику і потім рис. Рис ні в якому разі не замочувати! Просто рази два обполоснути, перед тим, як покласти в казан.
Висипати рис і теж не перемішувати.
Розрівняти поверхню лопаткою, щоб стала рівною. І налити ще окропу. Лити не на плов, а на лопатку, або шумівку, щоб не порушити поверхню.
Головку часнику, очищену від верхнього лушпиння, хвилин за 15-20 до готовності потрібно цілком увіткнути в плов.
Коли вода зверху википить, газ вимкнути. Зняти казан з печі і повністю укутати в ковдру на півгодини, щоб плов повністю ввібрав в себе всю рідину. Можна ще незадовго до готовності додати кубика 4 цукру, ну або приблизно столову ложку або півтори. Головне в рецепті плову, це м’ясо довести до прикордонного стану. Будь-то воно ось-ось почне «горіти», тоді воно набуває своїх «спецфіцкій» смак і весь рис ним просочується.
Ось така краса. Якщо скористаєтеся цим рецептом плову, поділіться сподобалося чи ні. Може за вашим смаком потрібно щось додати або навпаки прибрати.
Приємного апетиту!