Плов

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Плов 1

Інгредієнти:

  • рис – 4ст .
  • м’ясо
  • цибуля – 4 невеликих
  • морква – одна велика
  • часник – головка і два зубки
  • сіль
  • цукор – 1ст.л.
  • зіра
  • рослинна олія
  • приправи


Як приготувати плов
Головне в плові це рис і м’ясо. Навіть не знаю що найголовніше , мабуть , все ж рис. Це приблизно як в окрошці квас. А щоб плов вийшов, потрібно надати йому смак. Плов – страва специфічне і смак повинен бути специфічний . Тому і м’ясо для цього потрібно з присмаком – найкраще баранина . Ну , ще качка підійде. Тільки от баранину знайти хорошу не завжди можливо. На любителя звичайно , але я віддаю перевагу , щоб у плові присутнє м’ясо з кістками. Найкраще реберця , але їх теж не завжди знайдеш.

plov-recept-foto-1

plov-recept-foto-2

Ну а рис .., найкраще просто рис. Чи не пропарений.
plov-recept-foto-3 Взагалі звичайно, якщо класично, то плов повинен бути жирний. Щоб приготувати жирний плов, потрібен баранячий жир, звичайно курдюк. Просто масло не підійде. Але курдюк …, вдень з вогнем не знайти. Але звичайно єдиного рецепту немає, і кожен готує по-своєму. Але, якщо готувати під настрій виходить просто супер. Нарізаємо очищену цибулю півкільцями.
plov-recept-foto-4Відправляємо її в розпечене масло.
plov-recept-foto-5
plov-recept-foto-6

Туди ж нарізану соломкою моркву.
plov-recept-foto-61

Її не повинно бути мало. Морквина це така штука, яка «сушить» при смаженні, вбираючи все в себе. Обсмажуємо.
plov-recept-foto-7

Плов найкраще готувати в казані. Дістаємо звідти цибулю і моркву. Знову наливаємо масло.
plov-recept-foto-8

Нарізаємо м’ясо шматками.
plov-recept-foto-9
plov-recept-foto-91

Кидаємо м’ясо в казан. Потім зверху кладемо цибулю з морквою. Ні в якому разі не перемішуємо. Смажимо, поки не почне підгоряти.
plov-recept-foto-92

Потім перемішати з м’ясом і смажити практично до готовності, близько години.
plov-recept-foto-93

Потім заливаємо цю справу водою, найкраще окропом.
plov-recept-foto-94

Кладемо приправи, тут вже на смак і колір. У кожного свій рецепт. Можна куплену на ринку спеціальну суміш для плову, або звичайну в пакетиках з супермаркету. Але! Головна приправа для плову – це зіра.
plov-recept-foto-95

Далі діємо так, кладемо приправи, покришену головку часнику і потім рис. Рис ні в якому разі не замочувати! Просто рази два обполоснути, перед тим, як покласти в казан.
plov-recept-foto-96

Висипати рис і теж не перемішувати.
plov-recept-foto-97

Розрівняти поверхню лопаткою, щоб стала рівною. І налити ще окропу. Лити не на плов, а на лопатку, або шумівку, щоб не порушити поверхню.
plov-recept-foto-98

Головку часнику, очищену від верхнього лушпиння, хвилин за 15-20 до готовності потрібно цілком увіткнути в плов.
plov-recept-foto-99

Коли вода зверху википить, газ вимкнути. Зняти казан з печі і повністю укутати в ковдру на півгодини, щоб плов повністю ввібрав в себе всю рідину. Можна ще незадовго до готовності додати кубика 4 цукру, ну або приблизно столову ложку або півтори. Головне в рецепті плову, це м’ясо довести до прикордонного стану. Будь-то воно ось-ось почне «горіти», тоді воно набуває своїх «спецфіцкій» смак і весь рис ним просочується.
plov-recept-foto
Ось така краса. Якщо скористаєтеся цим рецептом плову, поділіться сподобалося чи ні. Може за вашим смаком потрібно щось додати або навпаки прибрати.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.