Плов

Плов

Інгредієнти:

  • рис – 4ст .
  • м’ясо
  • цибуля – 4 невеликих
  • морква – одна велика
  • часник – головка і два зубки
  • сіль
  • цукор – 1ст.л.
  • зіра
  • рослинна олія
  • приправи


Як приготувати плов
Головне в плові це рис і м’ясо. Навіть не знаю що найголовніше , мабуть , все ж рис. Це приблизно як в окрошці квас. А щоб плов вийшов, потрібно надати йому смак. Плов – страва специфічне і смак повинен бути специфічний . Тому і м’ясо для цього потрібно з присмаком – найкраще баранина . Ну , ще качка підійде. Тільки от баранину знайти хорошу не завжди можливо. На любителя звичайно , але я віддаю перевагу , щоб у плові присутнє м’ясо з кістками. Найкраще реберця , але їх теж не завжди знайдеш.

Плов

Плов

Ну а рис .., найкраще просто рис. Чи не пропарений.
ПловВзагалі звичайно, якщо класично, то плов повинен бути жирний. Щоб приготувати жирний плов, потрібен баранячий жир, звичайно курдюк. Просто масло не підійде. Але курдюк …, вдень з вогнем не знайти. Але звичайно єдиного рецепту немає, і кожен готує по-своєму. Але, якщо готувати під настрій виходить просто супер. Нарізаємо очищену цибулю півкільцями.
ПловВідправляємо її в розпечене масло.
Плов
Плов

Туди ж нарізану соломкою моркву.
Плов

Її не повинно бути мало. Морквина це така штука, яка «сушить» при смаженні, вбираючи все в себе. Обсмажуємо.
Плов

Плов найкраще готувати в казані. Дістаємо звідти цибулю і моркву. Знову наливаємо масло.
Плов

Нарізаємо м’ясо шматками.
Плов
Плов

Кидаємо м’ясо в казан. Потім зверху кладемо цибулю з морквою. Ні в якому разі не перемішуємо. Смажимо, поки не почне підгоряти.
Плов

Потім перемішати з м’ясом і смажити практично до готовності, близько години.
Плов

Потім заливаємо цю справу водою, найкраще окропом.
Плов

Кладемо приправи, тут вже на смак і колір. У кожного свій рецепт. Можна куплену на ринку спеціальну суміш для плову, або звичайну в пакетиках з супермаркету. Але! Головна приправа для плову – це зіра.
Плов

Далі діємо так, кладемо приправи, покришену головку часнику і потім рис. Рис ні в якому разі не замочувати! Просто рази два обполоснути, перед тим, як покласти в казан.
Плов

Висипати рис і теж не перемішувати.
Плов

Розрівняти поверхню лопаткою, щоб стала рівною. І налити ще окропу. Лити не на плов, а на лопатку, або шумівку, щоб не порушити поверхню.
Плов

Головку часнику, очищену від верхнього лушпиння, хвилин за 15-20 до готовності потрібно цілком увіткнути в плов.
Плов

Коли вода зверху википить, газ вимкнути. Зняти казан з печі і повністю укутати в ковдру на півгодини, щоб плов повністю ввібрав в себе всю рідину. Можна ще незадовго до готовності додати кубика 4 цукру, ну або приблизно столову ложку або півтори. Головне в рецепті плову, це м’ясо довести до прикордонного стану. Будь-то воно ось-ось почне «горіти», тоді воно набуває своїх «спецфіцкій» смак і весь рис ним просочується.
Плов
Ось така краса. Якщо скористаєтеся цим рецептом плову, поділіться сподобалося чи ні. Може за вашим смаком потрібно щось додати або навпаки прибрати.
Приємного апетиту!

Плов обновлено: Січень 22, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика