Похідний плов в казанку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Походный плов в казанке

М’ясо , приготоване на свіжому повітрі , на природі , будь то шашлик або похідний плов в казанку , набуває абсолютно особливий смак і аромат. Щоб приготувати похідний плов в казанку , потрібно перш за все запастися казаном літрів на 10 Пропонований рецепт плову ( а рецептів таких неймовірно багато!) Найбільше нагадує плов по- Ташкентському . Але навіть якщо ви трохи і відступить від класичного рецепту , результат все одно буде відмінний , тому що плов зіпсувати важко . Так, і не забудьте запастися достатньою кількістю дров , щоб кухар міг спокійно священнодіяти біля багаття.

Отже , щоб приготувати похідний плов в казанку , необхідні наступні інгредієнти (розрахунок дається на казан об’ємом 10 л):

  • 2,5-3 кг м’яса. В ідеалі це , звичайно , має бути хороша баранина , яку у нас знайти досить складно , тому її можна замінити хорошою свининою. Яловичину краще не брати , так як вона виходить не такою м’якою і кілька сухуватою ;
  • 800-900 мл рослинного масла ( всю пляшку виливати не рекомендується , інакше плов вийде занадто жирним)
  • 2 кг ріпчастої цибулі
  • 2 кг моркви
  • 2 пакети довгозерного не пропареного рису
  • 3,5-4 л питної води
  • спеції: зіра , червоний і чорний мелений перець
  • сіль кухонна (приблизно 10 ч. Ложок )
  • 4-5 головок часнику

Похідний плов в казанку готується наступним чином:
1 Оскільки плов дійсно похідний , вбиваємо в землю дві товсті гілки , а між ними закріплюємо третю , на яку , власне, і підвішується казан. Виглядає дуже романтично , але потрібно стежити за вогнем: спочатку він сильний і буде буквально облизувати казан , потім злегка прогорає і виходить те , що треба: рівне полум’я знизу.
2 Поки вогонь сильний , залийте в казан масло , а коли воно накалиться, закладайте м’ясо , нарізане досить великими кубиками , так як в процесі приготування воно сильно прижарюється. М’ясо потрібно регулярно перемішувати.
3 Коли вся рідина з м’яса випарується і залишаться тільки м’ясо і масло , закласти цибулю, нарізану півкільцями середньої товщини , і продовжувати смажити , регулярно помішуючи м’ясо з цибулею.
4 Коли цибуля буде готова , закласти морквину , нарізану тонкою , але не прозорою соломкою , і смажити при помішуванні , поки вона не стане м’якою.
5 Тепер майбутній плов потрібно поперчити і посолити , причому солі засипати тільки половину – 5 ч. ложок , і продовжувати смажити до готовності.
6 Тепер плов потрібно залити водою. Її кількість залежить від рису : якщо в пакетах рису по г 900 , то води має бути вдвічі більше, тобто 3,6 літра. Додати решту солі , спецій і довести до кипіння.
7 Коли вода закипить , потрібно закрити казан кришкою і розібрати багаття , щоб вогонь був не надто сильним. Плов вариться під кришкою 20-30 хв. на слабкому вогні ( наглядати , щоб багаття зовсім не згасло ) .
8 Тепер найвідповідальніший момент: додайте вогонь , і коли вода як слід закипить , закладіть рис ( попередньо перевірте воду на сіль, якщо треба , досоліть ) . Рис повинен акуратно розподілятися по всій поверхні казана поверх м’яса . Ні в якому разі його не можна перемішувати !
9 Коли практично вся вода википить і вже буде видно рис , увіткнути в нього почищені зубчики часнику , щоб їх не було видно , накрити кришкою і розібрати багаття , щоб вогонь був мінімальний .
10 Коли вся вода вбереться і рис буде готовий , зняти казан з вогню і дати йому трохи відстоятися.

41_31_03_2012_1398
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.