Приготування плову з бараниною в мультиварці

» » » Приготування плову з бараниною в мультиварці
Приготування плову з бараниною в мультиварці

Ви можете приготувати смачний плов ? Напевно , будь-яка господиня скаже , що нічого особливо складного в цьому процесі немає і що таке блюдо приготувати можна легко. Всього-то й потрібно , що хороший шматок м’яса , пакетик спецій , морквина і вуаля – на столі ситний і смачний обід .

Проте , рис з м’ясом – це далеко не завжди плов , причому навіть у тому випадку , якщо ви будете використовувати найдорожчі приправи для цього чудового блюда.

Так що пам’ятайте про головне : приготування плову – це ціле мистецтво. На Сході , наприклад, до цого священнодійства взагалі не допускають жінок , доручаючи процес приготування виключно чоловікам , та ще далеко не все.
Але враховуючи , що ми не на Сході , то відійдемо від малознайомих нам традицій і приготуємо плов в мультиварці .

Класичним пловом вважається баранина , рис і спеції. Хоча кожна національна кухня має пару -трійку своїх рецептів приготування такої страви . Наприклад, замість баранини використовується свинина , яловичина і курка . Та й спеції теж різняться.

Але ми готуємо з вами класичний плов. Для цього нам потрібні такі продукти

  • – сімсот грам баранини ;
  • – чотириста грамів свіжої моркви ;
  • – дві великі цибулини ;
  • – сто мілілітрів рослинного масла;
  • – чотириста грамів рису , але тільки пропареного ;
  • – літр води ;
  • – чайна ложка зіри ;
  • – ложка барбарису ;
  • – приправа для плову ;
  • – сіль.

Кількість наведених вище інгредієнтів розрахована на ту мультиварку , яка має великий об’єм. Потрібно замочити промитий як слід рис в холодній воді.

М’ясо нарізати великими кубиками. На мультиварці встановіть режим «Випічка » або « Жарка » на одну годину. У гущавину злийте масло і прогрійте протягом трьох або чотирьох хвилин . М’ясо викладіть і обсмажте , помішуючи , поки не з’явиться золотиста скоринка. Це може зайняти хвилин двадцять.

Після цього додайте в чашу нарізану кільцями ріпчасту цибулю і ще хвилин десять обсмажте його разом з бараниною. Морквину потрібно нарізати соломкою і потім додати в чашу. Готуєте ще п’ятнадцять хвилин.

Після цього залийте туди півлітра гарячої води , додайте сіль з приправами , і потім залиште готуватися до закінчення режиму.

Коли все буде готово , злийте з рису воду і покладіть його поверх овочів і м’яса. Потім залишиться тільки посолити за смаком і встановити режим « Плов » або «Гречка ».

Ось тоді класичний плов з бараниною буде готовий.

Приготування плову з бараниною в мультиварці

Смачного!

Приготування плову з бараниною в мультиварці обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика