Пряна запечена свиняча шия з картоплею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні будемо готувати з простих і зрозумілих продуктів – свинини та картоплі. Обрамляти будемо спеціями. При всій своїй простоті це блюдо цілком може зайняти місце на святковому столі. Такий собі ростбіф зі свинини;-)

Так – свиняча шия досить жирний продукт. Але саме вона дає відмінний результат в плані соковитості і м’якості м’яса. Це ж блюдо при бажанні можна приготувати і з окісту, і з корейки.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • шматок свинячої шиї вагою близько 1,5 кг
  • 1/2 ч.л. кмину
  • 1/2 ч.л. коріандру
  • 1/2 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ч.л. сушеної меленої цибулі
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. олії

Для картоплі:

  • 1,2 кг картоплі (вага в очищеному вигляді)
  • 1 ст.л. олії
  • 1/2 ч.л. сушеного меленого часнику
  • 1/2 ч.л. сушеної меленої цибулі

 

pryanaya-svinaya-sheya-1

Приготування:

Спеції перемелюємо в кавомолці або в ступці.

pryanaya-svinaya-sheya-2

Змішуємо з сіллю та олією, натираємо цією сумішшю м’ясо.

pryanaya-svinaya-sheya-3

Картоплю нарізаємо (у мене фігурний ніж), промочуємо паперовими рушниками. Додаємо олію, цибулю, часник і сіль, перемішуємо.

pryanaya-svinaya-sheya-4

Кладемо м’ясо на деко, навколо нього розкладаємо картоплю.

pryanaya-svinaya-sheya-5

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності м’яса і картоплі, близько 50-60 хвилин. Картоплю в процесі кілька разів перемішуємо. Якщо проколоти м’ясо ножем в самому товстому місці, з нього повинен витікати прозорий сік – це означає, що м’ясо готове.

Готовому м’ясу даємо 10-15 хвилин відпочити при кімнатній температурі.

Подаємо.

pryanaya-svinaya-sheya

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.