Пряна запечена свиняча шия з картоплею

» » Пряна запечена свиняча шия з картоплею
Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Сьогодні будемо готувати з простих і зрозумілих продуктів – свинини та картоплі. Обрамляти будемо спеціями. При всій своїй простоті це блюдо цілком може зайняти місце на святковому столі. Такий собі ростбіф зі свинини;-)

Так – свиняча шия досить жирний продукт. Але саме вона дає відмінний результат в плані соковитості і м’якості м’яса. Це ж блюдо при бажанні можна приготувати і з окісту, і з корейки.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • шматок свинячої шиї вагою близько 1,5 кг
  • 1/2 ч.л. кмину
  • 1/2 ч.л. коріандру
  • 1/2 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ч.л. сушеної меленої цибулі
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинного масла

Для картоплі:

  • 1,2 кг картоплі (вага в очищеному вигляді)
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 1/2 ч.л. сушеного меленого часнику
  • 1/2 ч.л. сушеної меленої цибулі

 

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Приготування:

Спеції перемелюємо в кавомолці або в ступці.

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Змішуємо з сіллю і рослинним маслом, натираємо цією сумішшю м’ясо.

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Картоплю нарізаємо (у мене фігурний ніж), промочуємо паперовими рушниками. Додаємо рослинне масло, цибулю, часник і сіль, перемішуємо.

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Кладемо м’ясо на деко, навколо нього розкладаємо картоплю.

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності м’яса і картоплі, близько 50-60 хвилин. Картоплю в процесі кілька разів перемішуємо. Якщо проколоти м’ясо ножем в самому товстому місці, з нього повинен витікати прозорий сік – це означає, що м’ясо готове.

Готовому м’ясу даємо 10-15 хвилин відпочити при кімнатній температурі.

Подаємо.

Пряна запечена свиняча шия з картоплею

Смачного!

Пряна запечена свиняча шия з картоплею обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика