Пряний ростбіф на ребрах

» » Пряний ростбіф на ребрах
Пряний ростбіф на ребрах

Я знову з святковим рецептом. Цього разу – з блюдом, яке може зайняти центральне місце на святковому столі (якщо ви плануєте традиційне застілля, а не вечірку з закусками). На відміну від інших рецептів ростбіфу, які є в моєму блозі, це м’ясо готується на кістці. І за рахунок цього зберігає більше соковитості.

В якості акомпанементу до цього ростбіфу я подавала базиликовий песто – він спрацював просто на “відмінно”. Ви можете вибрати будь-який інший соус за своїм смаком.

Інгредієнти для пряного ростбіфу на ребрах на 6 порцій:

  • яловичий товстий край на ребрах, вага – близько 1,6 кг
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ч.л. сухої цибулі в порошку
  • 1/2 ч.л. сухого часнику
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ч.л. сухого чебрецю
  • сіль і перець за смаком

 

Пряний ростбіф на ребрах

Приготування пряного ростбіфу на ребрах:

Змішуємо прянощі з гірчицею і рослинним маслом.

Пряний ростбіф на ребрах

М’ясо перев’язуємо кулінарною ниткою. Намазуємо приправою.

Пряний ростбіф на ребрах

Кладемо на деко. Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 20 хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і запікаємо до бажаного ступеня готовності. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У загальній складності мій шматок м’яса запікається близько 50 хвилин.

Готовому м’ясу даємо 10 хвилин відпочити при кімнатній температурі. Подаємо.

Пряний ростбіф на ребрах

Смачного!

Пряний ростбіф на ребрах обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика