
Ні, все-таки червона риба – моя велика слабкість. Сьомга, форель, лосось, кета, горбуша … Як воно все смачно – і в солоному, і в копченому, і у відварному вигляді. А вже в смаженому, та ще й з яким-небудь цікавим соусом … Мммм … Сьогодні я виконала свою тижневу мрію про смаженого пряного лосося, а заодно і побалувала чоловіка 🙂
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середня цибулина
- шматочок свіжого кореня імбиру (2 ст.л. в нарубаному стані)
- 125 мл соусу теріякі (якщо немає теріякі, можна взяти соєвий соус і портвейн у співвідношенні 1 до 1)
- 6-7 гілочок петрушки
- 4 стейка з лосося (підійде і форель)
- сіль і перець за смаком
Приготування стейків з лосося:
Дрібно рубаємо цибулю, імбир і петрушку. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і імбир, смажимо, помішуючи, до м’якості, близько 5 хвилин.
Наливаємо соус теріякі і трохи уварюємо, 1 хвилину. Додаємо петрушку, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Рибу солимо і перчимо, обсмажуємо з обох боків на середньому вогні, по 4-5 хвилин на сторону.
Знімаємо зі сковороди і викладаємо по тарілках. Поливаємо рибу соусом і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply