Пшонка це традиційна крупа з якої варять смачні і розсипчасті каші . Пшоняна каша виходить дуже яскравою і красивою , завдяки своїй яскравості вона привертає до себе увагу навіть тих дітей , які байдужі до будь-яких каш . Пшоняна каша в духовці це відмінний варіант прекрасного сніданку , адже правильний сніданок повинен починатися з каші . Т.я. крупа багата вітамінами і мінералами , поїдаючи кашу на сніданок ви заряджаєте свій організм енергією на весь прийдешній день.
Для того щоб приготувати пшоняну кашу з гарбузом в духовці вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- пшоняна крупа – 1 склянка ,
- рис – 1 / 2 склянки ,
- вода – 2 склянки ,
- гарбуз – 0,5 кг ,
- цукровий пісок – 2 ст. ложки ,
- мед – 2 ст. ложки ,
- вершкове масло – 3 ст. ложки.
Правильне приготування пшоняної каші з гарбузом в духовці
Для початку потрібно промити пшоно і рис в холодній воді , потім покласти пшоно в глиняний горщик , в якому будемо готувати кашу і залити окропом , залишаємо хвилин на 5. Після додаємо промитий рис , який також попередньо потрібно було замочити в окремій ємності хвилин на 20.
Гарбуз потрібно очистити від насіння , м’якоті і зняти шкірку . Потім нарізаємо гарбуз невеликим кубиком і викладаємо поверх крупи.
Тепер посипаємо все цукровим піском і додаємо мед . Кожен може за смаком додати корицю або ванільний цукор. Потім заливаємо кашу водою і молоком. Зверху викладаємо вершкове масло , порізане невеликим кубиком .
Закриваємо горщик кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 1,5 – 2 години.
Готову кашу перемішуємо ложкою , розкладаємо по тарілках і додаємо ще по невеликому шматочку вершкового масла , за бажанням кашу можна полити варенням або згущеним молоком , але тоді зі складу інгредієнтів слід прибрати цукровий пісок або мед , інакше каша буде занадто солодкою.
Приємного вам апетиту!