Пшоняна каша в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пшенная каша в духовке

Пшонка це традиційна крупа з якої варять смачні і розсипчасті каші . Пшоняна каша виходить дуже яскравою і красивою , завдяки своїй яскравості вона привертає до себе увагу навіть тих дітей , які байдужі до будь-яких каш . Пшоняна каша в духовці це відмінний варіант прекрасного сніданку , адже правильний сніданок повинен починатися з каші . Т.я. крупа багата вітамінами і мінералами , поїдаючи кашу на сніданок ви заряджаєте свій організм енергією на весь прийдешній день.

Для того щоб приготувати пшоняну кашу з гарбузом в духовці вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • пшоняна крупа – 1 склянка ,
  • рис – 1 / 2 склянки ,
  • вода – 2 склянки ,
  • гарбуз – 0,5 кг ,
  • цукровий пісок – 2 ст. ложки ,
  • мед – 2 ст. ложки ,
  • вершкове масло – 3 ст. ложки.

Правильне приготування пшоняної каші з гарбузом в духовці

Для початку потрібно промити пшоно і рис в холодній воді , потім покласти пшоно в глиняний горщик , в якому будемо готувати кашу і залити окропом , залишаємо хвилин на 5. Після додаємо промитий рис , який також попередньо потрібно було замочити в окремій ємності хвилин на 20.

Гарбуз потрібно очистити від насіння , м’якоті і зняти шкірку . Потім нарізаємо гарбуз невеликим кубиком і викладаємо поверх крупи.

Тепер посипаємо все цукровим піском і додаємо мед . Кожен може за смаком додати корицю або ванільний цукор. Потім заливаємо кашу водою і молоком. Зверху викладаємо вершкове масло , порізане невеликим кубиком .

Закриваємо горщик кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 1,5 – 2 години.

Готову кашу перемішуємо ложкою , розкладаємо по тарілках і додаємо ще по невеликому шматочку вершкового масла , за бажанням кашу можна полити варенням або згущеним молоком , але тоді зі складу інгредієнтів слід прибрати цукровий пісок або мед , інакше каша буде занадто солодкою.

kasha

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!