
Щось призабула я про рубрику з гарнірами , пора додати чогось новенького . Сьогодні я пропоную вам приготувати ніжне пюре з капусти брокколі з картоплею. Воно прекрасно підійде до риби , м’яса або птиці – універсальний такий варіант. Я подавала його з ростбіф , фаршированим базиліковим песто.
При приготуванні цього пюре важливо не поспішати , а зробити все грунтовно : картоплю протерти через сито , щоб прибрати грудочки , а брокколі гарненько подрібнити блендером. На всякий випадок нагадаю прописну істину : картопля + блендер = неїстівний клейстер. Тому тільки сито або харчовий млинок .
Інгредієнти на 6 порцій:
- 500 г очищеної картоплі
- 500 г броколі ( заморожену розморозити )
- 100 г вершкового масла
- 100 мл вершків 20-30% жирності
- сіль за смаком
Картоплю відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Брокколі також відварюємо до готовності.
Зливаємо з брокколі воду і вливаємо вершки. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і перемелюємо блендером в пюре.

Картоплю протираємо через сито і змішуємо з розтопленим вершковим маслом.

Змішуємо два пюре віночком до однорідності, при необхідності додаємо солі.

Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply