
Скільки всього можна приготувати з картоплі! Пам’ятайте Тосю з незабутнього фільму “Дівчата”? “Картопля смажена, варена, пюре. Вареники з картоплею, зрази, котлети. Суп картопляний, оладки, пиріжки! “. Ось і я пропоную до жаху простий і приголомшливо смачний рецептик картоплі.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г молодої картоплі (краще дрібної)
- 100 г вершкового масла
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки петрушки
- сіль і мелений чорний перець за смаком
Картоплю ретельно миємо, кладемо в каструлю і варимо в мундирі до готовності.
Розрізаємо кожну картоплину на 4 частини і кладемо в вогнетривку форму.
Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з натертим часником, сіллю і перцем.

Змащуємо картоплю масляною сумішшю за допомогою кисті і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Краще, якщо буде працювати і верхній, і нижній режим.
Запікаємо картоплю до золотистої скоринки, близько 20 хвилин. У процесі кілька разів повторно змащуємо маслом. За 5 хвилин до готовності посипаємо дрібно нарубаною петрушкою.

Смачного!
Leave a Reply