Пікантна кабачкова ікра

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пикантная кабачковая икра 6

Напевно, запізно я з цим рецептом – сезон кабачків вже пішов. Хоча деякі залишки колишньої розкоші ще можна відшукати на ринках і в магазинах. А якщо й ні – то буде запас на наступний рік;-) Власне, про продукт. Ікра вийшла ніжна по консистенції і пікантна за смаком. Особисто мені найбільше сподобалося їсти її в теплому вигляді, хоча і в холодному вона теж хороша.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 червоний солодкий перець
  • 3-4 цибулини
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 2-3 морквини
  • 0,5 ч.л. чорного перцю
  • сіль за смаком

cabikra-1

Приготування:

Кабачки очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку, якщо вона жорстка. Ріжемо на кубики.

cabikra-2

Заливаємо наполовину водою і тушкуємо на середньому вогні до м’якості. Остуджуємо.

cabikra-3

Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо. Обсмажуємо на рослинному маслі також до м’якості. Теж охолоджуємо.

cabikra-4

Складаємо кабачки і цибулю з морквою в блендер, додаємо туди ж дрібно нарізаний часник, нарізані помідор і перчик. Солимо і перчимо. Перемелюємо. Якщо немає блендера, можна 2 рази пропустити овочі через м’ясорубку.

Виливаємо у велику каструлю, ставимо на маленький вогонь і томимо під кришкою, поки маса не придбає ніжну консистенцію.

cabikra-5

При бажанні можна додати столову ложку томатної пасти.

cabikra-7

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.