Пікантна кабачкова ікра

» » Пікантна кабачкова ікра
Пікантна кабачкова ікра

Напевно, запізно я з цим рецептом – сезон кабачків вже пішов. Хоча деякі залишки колишньої розкоші ще можна відшукати на ринках і в магазинах. А якщо й ні – то буде запас на наступний рік;-) Власне, про продукт. Ікра вийшла ніжна по консистенції і пікантна за смаком. Особисто мені найбільше сподобалося їсти її в теплому вигляді, хоча і в холодному вона теж хороша.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 1 червоний солодкий перець
  • 3-4 цибулини
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 2-3 морквини
  • 0,5 ч.л. чорного перцю
  • сіль за смаком

Пікантна кабачкова ікра

Приготування:

Кабачки очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку, якщо вона жорстка. Ріжемо на кубики.

Пікантна кабачкова ікра

Заливаємо наполовину водою і тушкуємо на середньому вогні до м’якості. Остуджуємо.

Пікантна кабачкова ікра

Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо. Обсмажуємо на рослинному маслі також до м’якості. Теж охолоджуємо.

Пікантна кабачкова ікра

Складаємо кабачки і цибулю з морквою в блендер, додаємо туди ж дрібно нарізаний часник, нарізані помідор і перчик. Солимо і перчимо. Перемелюємо. Якщо немає блендера, можна 2 рази пропустити овочі через м’ясорубку.

Виливаємо у велику каструлю, ставимо на маленький вогонь і томимо під кришкою, поки маса не придбає ніжну консистенцію.

Пікантна кабачкова ікра

При бажанні можна додати столову ложку томатної пасти.

Пікантна кабачкова ікра

Смачного!

Пікантна кабачкова ікра обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика