
Тріска – моя улюблена біла риба. У неї досить щільна м’ясиста м’якоть, приємний смак і мало кісток. Її добре і смажити, і запікати, і припускати, і навіть робити з неї рибні котлети 🙂 Чарівність, а не риба. Сьогодні я пропоную вам приготувати з неї пікатту. У блозі вже є рецепт пікатти з курки, на цей раз випробуємо рибну версію.
Рибу будемо смажити з мінімальним паніруванням, все інше по класиці – каперси, лимон, петрушка. Поїхали!
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 шматки тріски, по 170-200 г кожен
- сіль і перець за смаком
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 30 г мигдалю
- 200 мл курячого бульйону
- сік і цедра невеликого лимона
- 3 ст.л. каперсів
- 5-6 гілочок петрушки
- 40 г вершкового масла
- цукор за смаком
Приготування:
Рибу солимо і перчимо до смаку.
Мигдаль перемелюємо максимально дрібно. Змішуємо з сухарями.
Шматки риби кладемо однією стороною на паніровку і притискаємо. Надлишки стряхуємо.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо рибу спочатку панірованою стороною вниз і смажимо 3 хвилини. Потім перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Перекладаємо на тарілку і зберігаємо теплою.
Сковороду протираємо паперовим рушником, повертаємо на вогонь. Вливаємо бульйон і лимонний сік. Уварюємо вдвічі.
З лимона знімаємо цедру теркою або спеціальним ножем. Петрушку дрібно рубаємо.
У уварений бульйон додаємо каперси, цедру і петрушку, кладемо масло. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
Подаємо рибу з соусом з сковороди.
Смачного!
Leave a Reply