Піката з тріски

» » Піката з тріски
Піката з тріски

Тріска – моя улюблена біла риба. У неї досить щільна м’ясиста м’якоть, приємний смак і мало кісток. Її добре і смажити, і запікати, і припускати, і навіть робити з неї рибні котлети 🙂 Чарівність, а не риба. Сьогодні я пропоную вам приготувати з неї пікатту. У блозі вже є рецепт пікатти з курки, на цей раз випробуємо рибну версію.

Рибу будемо смажити з мінімальним паніруванням, все інше по класиці – каперси, лимон, петрушка. Поїхали!

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 шматки тріски, по 170-200 г кожен
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 30 г мигдалю
  • 200 мл курячого бульйону
  • сік і цедра невеликого лимона
  • 3 ст.л. каперсів
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 40 г вершкового масла
  • цукор за смаком

 

Піката з тріски

Приготування:

Рибу солимо і перчимо до смаку.

Мигдаль перемелюємо максимально дрібно. Змішуємо з сухарями.

Піката з тріски

Шматки риби кладемо однією стороною на паніровку і притискаємо. Надлишки стряхуємо.

Піката з тріски

У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо рибу спочатку панірованою стороною вниз і смажимо 3 хвилини. Потім перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Перекладаємо на тарілку і зберігаємо теплою.

Сковороду протираємо паперовим рушником, повертаємо на вогонь. Вливаємо бульйон і лимонний сік. Уварюємо вдвічі.

З лимона знімаємо цедру теркою або спеціальним ножем. Петрушку дрібно рубаємо.

Піката з тріски

У уварений бульйон додаємо каперси, цедру і петрушку, кладемо масло. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Піката з тріски

Подаємо рибу з соусом з сковороди.

Піката з тріски

Смачного!

Піката з тріски обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика