
Спочатку це був рецепт баранини по-римському, але з огляду на те, що у нас за бараниною треба побігати, а готувати вечерю потрібно було “тут і зараз”, він був реалізований зі свининою в складі. Рагу смачне і поживне. Завдяки великій кількості моркви його можна їсти без гарніру.
Марсала в складі добре замінюється червоним сухим вином – перевірено на практиці.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 900 г свинини (я використовувала окіст)
- 450 г моркви
- 300 г зеленого горошку
- 2 невеликих цибулини
- 1 стебло селери
- 1 зубчик часнику
- 450 г томатів у власному соку
- 225 мл марсали
- по 1/4 ч.л. сухого чебрецю, розмарину, чорного перцю і солі
М’ясо нарізаємо кубиками зі стороною 3 см. Обжарюємо на рослинній олії невеликими порціями.
Складаємо на тарілку.
Одну моркву дрібно рубаємо, так само дрібно нарізаємо цибулю, часник і селеру. Обсмажуємо на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
Вливаємо вино і доводимо до кипіння на сильному вогні. Додаємо всі інші інгредієнти, крім горошку і моркви. Тушкуємо 30 хвилин.
Моркву що залишилась нарізаємо на четвертинки уздовж.

Кладемо в каструлю до рагу і тушкуємо до готовності.

За 5 хвилин кладемо в каструлю горошок.

Смачного!
Leave a Reply