Рагу з курки в сметані

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рагу из курицы в сметане 1

У курки, яка потрапила в це рагу, складна доля. Я купила її для того, щоб приготувати марокканську курку з фініками. Але оскільки фініки були з’їдені раніше, ніж я почала готувати, було вирішено залишити курку до завтра і приготувати її з мандаринами. Назавтра з’ясувалося, що на курку з мандаринами не вистачає трьох принципових інгредієнтів. У підсумку я прийшла до курки в сметані.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 велика курка вагою близько 2 кг або аналогічно по вазі кількість курячих стегенець або стегон
  • 700 г картоплі
  • 2 середні цибулини
  • 2-3 ч.л. сухого чебрецю або 2-3 гілочки свіжого
  • 100 г сметани
  • 1 стакан води або курячого бульйону
  • сіль за смаком

ragu-iz-kuricy-v-smetane-1
Дрібно рубаємо цибулю. Курку нарізаємо на порційні шматки, картоплю нарізаємо крупно.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку до золотистої скоринки з усіх боків.
ragu-iz-kuricy-v-smetane-3
Перекладаємо на тарілку.
У каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи. близько 4 хвилин, до напівпрозорого стану.
ragu-iz-kuricy-v-smetane-2
Додаємо обсмажену курку, чебрець, крупно нарізаний часник. Заливаємо водою або бульйоном так, щоб рідина практично повністю покривала вміст каструлі. Зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 15-20 хвилин.
ragu-iz-kuricy-v-smetane-4
Додаємо картоплю і сіль, тушкуємо до готовності картоплі.
ragu-iz-kuricy-v-smetane-5
За 5 хвилин до кінця готування додаємо сметану і прогріваємо пару хвилин.
ragu-iz-kuricy-v-smetane
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.