Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

» » Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками
Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

За останні кілька років я дуже сильно полюбила яловичину – причому це стосується не тільки преміальних отрубів типу вирізки і товстого краю. Жарке з тушкованої голяшкі або грудинки я готова їсти великою ложкою прямо з каструлі. І сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом ще однієї страви з самої пролетарської частини яловичої туші.

Я додала в своє рагу гостру іспанську ковбаску чорізо – вона надає страві легку гостроту і невеликий відтінок копченості. Якщо чорізо у вас немає, ви можете використовувати замість неї інші копчені ковбаски, а гостроту надати додаванням червоного меленого перцю за смаком (і бажанням).

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1,2 кг м’якоті яловичої голяшки або грудинки (можна використовувати і більш м’які відруби начебто лопатки або окосту)
  • 3 середні цибулини
  • 1 ст.л. борошна
  • 800 г томатів у власному соку
  • 4-5 гілочок чебрецю (або 1 ч.л. сухого)
  • 75 г чорізо або копчених мисливських ковбасок
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, цукор і перець за смаком

 

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки на 1-2 укусу. Цибулю нарізаємо півкільцями.

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів невеликими партіями обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

Перекладаємо в горщик для тушкування.

Зменшуємо вогонь до середнього і протягом 3-4 хв. обсмажуємо цибулю.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Кладемо томати разом із соком, доводимо до кипіння.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

Відправляємо в горщик до м’яса. Додаємо чебрець, сіль і перець за смаком. Доливаємо води.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо до м’якості м’яса – це може зайняти до 2 годин.

Ковбасу нарізаємо тонкими скибочками, часник крупно рубаємо.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

За 15 хвилин до готовності додаємо в рагу.

За 5 хвилин до закінчення готування доводимо рагу до смаку додаванням солі і цукру (за необхідності).

Перед подачею посипаємо зеленню за смаком.

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками

Смачного!

Рагу з яловичини в томаті з гострими ковбасками обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика