Рагу з яловичини з гарбузом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ось і прийшла пора королеви осені – прекрасного яскравого гарбуза. І я почну сезон з ось такого чудового м’ясного рагу з гарбузом. Готувати його, звичайно ж, просто – я тут намагаюся не давати складних рецептів. За смаком виходить насичено, з приємним солодкуватим присмаком.

Тушкувати таким чином можна не тільки яловичину – підійде також свинина, стегно індички і курячі ніжки. У випадку з куркою ви можете додати в кінці трохи жирних вершків в соус – це зробить його більш оксамитовим і багатим за смаком.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г яловичини *
  • 1-2 середні цибулини
  • 400 г гарбуза
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. сухого естрагону
  • сіль і перець за смаком

В даному випадку я використовую шийну частину яловичини, але підходять і інші частини (хіба що вирізку і товстий край не варто пускати на рагу – їм можна знайти краще застосування). Чим жорсткіша частина – тим довше її доведеться тушкувати. Це може займати до 2-2,5 годин – як, наприклад, у випадку з м’якоттю голяшки.

 

ragu-iz-govyadiny-s-tykvoi-1

Приготування:

М’ясо нарізаємо на шматочки на 1-2 укуси. Цибулю дрібно рубаємо. Гарбуз нарізаємо кубиками зі стороною близько 2 см.

У сковороді або сотейнику розігріваємо на сильному вогні 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо яловичину до рум’яної скоринки з усіх боків, по хвилині на захід. Перекладаємо на тарілку.

ragu-iz-govyadiny-s-tykvoi-4

Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в сковороду цибулю. Смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

frikadelki-v-pikantnom-souse-4

Далі є 2 шляхи. Якщо ми готуємо з більш м’якої частини яловичини, кладемо в сковороду естрагон, дрібно нарізаний часник і гарбуз і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

ragu-iz-govyadiny-s-tykvoi-3

Повертаємо в сковороду м’ясо, вливаємо 200 мл курячого або м’ясного бульйону (або води), солимо за смаком. Доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою до готовності, близько 45-60 хвилин.

Якщо ми готуємо з більш жорстких частин, до цибулі ми додаємо м’ясо, вливаємо воду і тушкуємо практично до готовності. За 25 хвилин до готовності додаємо до м’яса гарбуз, часник і естрагон.

Готову страву посипаємо зеленню за смаком і подаємо з рисом або картоплею.

ragu-iz-govyadiny-s-tykvoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!