Рагу з яловичини з цвітною капустою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Щось давненько тут не було нічого з цвітною капустою. Додам блюдо по погоді – ситне і зігріваюче м’ясне рагу з густою підливкою і тією самою цвітною капустою. Гарніру до страви не потрібно – в ньому вже і так багато овочів. Скибочка чорного або білого хліба, ложка сметани – і повноцінний обід готовий.

Ще один плюс такого рагу – це те, що його можна розігрівати і (о жах!) навіть заморожувати взапас на 2 тижні вперед і потім розігрівати.

Загалом, пробуємо.

Інгредієнти для рагу з яловичини на 6-8 порцій:

  • 1,2 кг яловичини (у мене огузок)
  • 1 велика цибулина
  • 2 середні моркви
  • 1 ч.л. суміші прованських трав
  • 100 мл червоного сухого вина
  • 700 г картоплі
  • 4 зубчики часнику
  • 600 г томатів у власному соку
  • сіль, цукор і перець за смаком
  • 700 г цвітної капусти
  • зелень для подачі

 

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi-1

Приготування рагу з яловичини:

М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi-2

Картоплю, моркву і цибулю нарізаємо великими шматочками.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо м’ясо з усіх боків, перекладаємо в посуд для тушкування.

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi-3

Цибулю і моркву обсмажуємо на середньо сильному вогні на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Додаємо прованські трави і вино, варимо 2-3 хвилини. Перекладаємо до м’яса. Туди ж додаємо картоплю, часник і розім’яті томати разом із соком.

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi-4

Доливаємо води так, щоб рідина не доходила до верхнього шару вмісту горщика приблизно 2 пальця. Перемішуємо. Доводимо до кипіння на сильному вогні на конфорці, потім накриваємо горщик кришкою і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуємо до готовності м’яса, близько 1,5 годин. Приблизно на середині тушкування виймаємо горщик, додаємо за смаком сіль і цукор, перемішуємо, накриваємо і відправляємо назад в духовку.

Цвітну капусту розрізаємо на невеликі суцвіття.

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi-5

За 15-20 хвилин до готовності кладемо в рагу і перемішуємо.

У готове рагу кладемо нарубану зелень і даємо постояти під кришкою 10 хвилин.

Подаємо.

ragu-iz-govyadiny-s-tsvetnoi-kapustoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!