Щось давненько тут не було нічого з цвітною капустою. Додам блюдо по погоді – ситне і зігріваюче м’ясне рагу з густою підливкою і тією самою цвітною капустою. Гарніру до страви не потрібно – в ньому вже і так багато овочів. Скибочка чорного або білого хліба, ложка сметани – і повноцінний обід готовий.
Ще один плюс такого рагу – це те, що його можна розігрівати і (о жах!) навіть заморожувати взапас на 2 тижні вперед і потім розігрівати.
Загалом, пробуємо.
Інгредієнти для рагу з яловичини на 6-8 порцій:
- 1,2 кг яловичини (у мене огузок)
- 1 велика цибулина
- 2 середні моркви
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- 100 мл червоного сухого вина
- 700 г картоплі
- 4 зубчики часнику
- 600 г томатів у власному соку
- сіль, цукор і перець за смаком
- 700 г цвітної капусти
- зелень для подачі
Приготування рагу з яловичини:
М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
Картоплю, моркву і цибулю нарізаємо великими шматочками.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо м’ясо з усіх боків, перекладаємо в посуд для тушкування.
Цибулю і моркву обсмажуємо на середньо сильному вогні на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Додаємо прованські трави і вино, варимо 2-3 хвилини. Перекладаємо до м’яса. Туди ж додаємо картоплю, часник і розім’яті томати разом із соком.
Доливаємо води так, щоб рідина не доходила до верхнього шару вмісту горщика приблизно 2 пальця. Перемішуємо. Доводимо до кипіння на сильному вогні на конфорці, потім накриваємо горщик кришкою і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуємо до готовності м’яса, близько 1,5 годин. Приблизно на середині тушкування виймаємо горщик, додаємо за смаком сіль і цукор, перемішуємо, накриваємо і відправляємо назад в духовку.
Цвітну капусту розрізаємо на невеликі суцвіття.
За 15-20 хвилин до готовності кладемо в рагу і перемішуємо.
У готове рагу кладемо нарубану зелень і даємо постояти під кришкою 10 хвилин.
Подаємо.
Смачного!