Рататуй

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рататуй 1

Інгредієнти
соус:

  • 350 г болгарського перцю
  • 350 г помідорів
  • 200 г цибулі
  • 2-3 гілочки чебрецю (за бажанням)
  • сіль
  • рослинне масло


овочі:

  • 500 г цукіні або кабачків
  • 500 г баклажанів
  • 500 г помідорів

заправка:

  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • зелень за смаком
  • сіль
  • перець

за бажанням:

  • бальзамічний оцет

730_010076_7322_b
ПриготуванняНапевно, всі дивилися мультфільм про щурика, який дуже любив готувати?
Після перегляду я дуже захотіла приготувати “Рататуй”, але саме такий, який готував Ремі. Рецепти, які я зустрічала, зовсім не були схожі.
І ось чоловік на одному американському сайті знайшов рецепт і переклав. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 форми таких, як на фото.
730_0276_7326_b
Готуємо соус.
Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (близько 30 хвилин).
730_0376_7334_b
Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залишити остигати.
730_0498_7487_b
Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками.
730_0598_7340_b
Цибулю і часник дрібно покришити.
730_0698_7495_b
Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками.
730_0798_7510_b
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
730_0829_7515_b
Додати перець, смажити 2-3 хвилини.
730_0929_7520_b
Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 5-7 хвилин).
730_01029_7538_b
Перекласти соус в блендер, подрібнити.
730_01129_7542_b
Додати листочки чебрецю, перемішати.
730_01229_7549_b
Викласти соус у форму, розрівняти.
730_01329_7507_b
Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками.
Я всі овочі різала на спеціальній тертці.
730_01429_7531_b
Баклажани нарізати тонкими кружечками.
Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати.
730_01529_7533_b
Помідори нарізати тонкими кружечками.
730_01618_7556_b
У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні.
730_01718_7501_b
Готуємо заправку.
Зелень дрібно покришити.
730_01818_7566_b
Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити.
730_01918_7572_b
Овочі полити заправкою.
730_02012_7579_b
Форму накрити фольгою.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Якщо овочі не будуть готові, поставити їх у духовку і запікати до готовності.
При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.
730_0144_7638_6gi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.