Рецепти курки з картоплею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепты курицы с картошкой 4

Відмінним варіантом швидкої, смачної, святкової вечері стане курка з картоплею, запечена в духовці одним з трьох способів – просто на деко, в рукаві або в фользі. Це незрівнянне блюдо не тільки ситне і нескладне в приготуванні, але й дуже економічне.

Тушка курочки не нанесе удару по вашій кишені, не кажучи вже про овочі, а продаються необхідні продукти в кожному магазині.
Пробуйте різні поєднання спецій, обмазуйте курочку перед запіканням різними соусами, і кожен раз ваше блюдо буде дарувати нові відтінки смаку і аромату.
З куркою і картоплею поєднуються будь-які спеції, головне не забити ними їжу, не втратити чарівний запах паруючій в тарілці курятині і скромний м’який аромат картоплі.
Додавайте в блюдо лавровий лист і чорний перець, базилік і каррі, розмарин, чебрець, естрагон, кінзу, корицю, кумін, гвоздику, ялівець, паприку, чилі, м’яту, шафран, майоран, петрушку, імбир, оцет, сухе вино, гірчицю, мед, кокосове молоко, лимонний сік, журавлину і т.д.
Перед приготуванням заздалегідь витягніть курочку з холодильника, щоб вона не була крижаною. Вимиту курку необхідно обсушити рушником або серветками.
Для отримання скоринки курку обмазують сметаною, майонезом або олією. Ідеальна температура для запікання – 200-220 градусів.
Готують курку приблизно 75 хвилин, в середині готування перевертають тушку. Готовність перевіряють проколюванням – сік повинен бути прозорим.
Найпопулярніший спосіб запікання курки – просто на деко, без обгортання. Саме так виходить чудова хрустка скоринка.
КУРКА з картоплею В ДУХОВЦІ
052008ab13
Інгредієнти:

курка – 1 шт.;

  • картопля – 7-8 шт.;
  • каррі або аджика;
  • масло рослинне;
  • перець чорний мелений;
  • прованські трави;
  • гірчиця готова;
  • сіль.

 

Натираємо курку зсередини гірчицею, а зверху – сіллю і спеціями. Залишаємо, займаємося картоплею. Чистимо її, ріжемо, трохи солимо і перемішуємо. Глибоке деко змащуємо маслом і укладаємо курку грудкою вгору. Обкладуємо її картоплею, посипаємо травами. Ставимо в розігріту духовку хвилин на 30, потім виймаємо, перемішуємо картоплю і знову ставимо в духовку. Запікаємо до появи скоринки на курці. Готовність перевіряємо, протикаючи м’ясо довгою паличкою – якщо сік прозорий, можна вимикати.
МАРИНОВАНА КУРКА з картоплею
Інгредієнти:
курка;

 

  • картопля: 5 штук;
  • морква: 1 штука;
  • цибуля: 1 головка;
  • часник: 4 зубчики;
  • оливкова олія: 4 столових ложки;
  • цукор: 1 столова ложка;
  • біле сухе вино: 125 мл;
  • кріп (або майоран);
  • каррі: 3 чайні ложки;
  • чорний мелений перець;
  • куркума: 1 чайна ложка;
  • коріандр: 1 чайна ложка;
  • для розсолу: вода (літр), сіль (близько 70 г) і цукор (140 г).

 

Надріжте колінні суглоби курки, розріжте тушку уздовж по грудях, розпластати її. Зробіть розсіл з води, цукру і солі, замочіть в ньому курочку на півтори години. Картоплю і моркву очистіть і крупно поріжте, змішайте, проваріть до напівготовності хвилин 10. Цибулю крупно поріжте і обсмажте на оливковій олії. Часник почистіть, роздушіть бічною стороною леза ножа і додайте до цибулі. Через хвилину посипте цибульну суміш цукром, а через дві долийте вино, додайте вогню і стежте, щоб вимкнути, коли вино випарується.
на змащене маслом деко складіть картопляно-морквяну суміш, посипте спеціями, зверху викладіть цибулю. Курку дістаньте з розсолу, промийте і висушіть. Посипте всередині спеціями, помістіть зверху на деко спинкою вгору, намажте маслом і ще раз посипте спеціями. Випікайте півтори години при 200 градусах.
Іноді складно приготувати велику курку в духовці, тому що вона не прожарюється або сохне. Є просте рішення проблеми – запікати в рукаві. Курочка вийде дуже соковитою і пропареною, а картопля просочиться м’ясним бульйоном.
КУРКА з картоплею в рукаві

62791ba19d
Інгредієнти:

 

  • курка;
  • картопля: 1 кг;
  • морква: 1 штука;
  • цибуля: 1 головка;
  • часник: 2 зубчики;
  • хмелі-сунелі: 1 ст. ложка;
  • кріп або майоран: 1 ст. ложка;
  • майонез: 2-3 ст. ложки;
  • який майонез вибрати? ми підкажемо
  • чорний мелений перець і сіль.

 

Курку розріжте вздовж грудки і розпластайте. Зробіть в м’ясі кілька надрізів і вставте в них шматочки часнику. Обмастіть тушку майонезом і залиште хвилин на 40. Крупно поріжте картоплю і цибулю, моркву наріжте кружечками. Змішайте овочі і посипте спеціями, потім викладіть в рукав. Потім обсипте спеціями курку і покладіть поверх овочів. Зауважте рукав, випікайте годину або півтора.
Рецепт гарний тим, що в рукаві все пропікається рівномірно, сік не випаровується, духовка залишається чистою. Тільки не забудьте зробити прокол голкою в рукаві, щоб він не лопнув від тиску.
КУРКА з картоплею у фользі

7415fb029c


У фользі олія залишиться соковитою і при цьому знайде хрустку скоринку. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:

 

  • курячі гомілки: 5 штук;
  • одна цибулина;
  • твердий сир: 200 г;
  • картопля: 5 штук;
  • часник: 3 зубчики;
  • майонез,
  • рослинне масло
  • приправа, спеції за смаком.

 

Картоплю крупно поріжте. Натріть сир. Цибулю поріжте дисками, не розділяючи на колечка. Часник наріжте смужками. Викладіть на лист подвійний шар фольги. На фольгу укладіть диски цибулі, покрийте весь деко. Картоплю змішайте зі спеціями і викладіть поверх цибулі. У гомілках зробіть надрізи і вкладіть в них часник. Натріть гомілки майонезом і посипте спеціями, складіть поверх картоплі, посипте сиром. Полийте все рослинним маслом, щоб не прилипла фольга. Накрийте листом фольги, акуратно скріпивши з нижніми листами. Випікайте годину при 200 градусах.

eaa2a060af
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!