Рецепт приготування лазаньї

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепт приготовления лазаньи 4

Таке гарне і привабливе слово лазанія насправді є звичайною листковою запіканкою. Але, як і будь-яку страву у італійців рецепт приготування лазаньї – це справжній кулінарний шедевр. Тісто для приготування лазаньї повинно бути приготоване з твердих сортів пшениці, а начинка абсолютно будь-яка: овочі, м’ясний фарш, гриби і сир. І неодмінний компонент – соус бешамель.
Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Фарш асорті 500 г
  • оливкова олія 40 мл.
  • сіль 0.5 ч.л.
  • перець чорний мелений 0.25 ч.л.
  • Петрушка сушена 2 ч.л.
  • Томатне пюре 500 г.
  • базилік сушений 1 ч.л.
  • борошно пшеничне 40 г
  • молоко 400 мл.
  • вершкове масло 50 г.
  • сир пармезан 50 г
  • Лазанья (листи) 40 шт.

shag-1_101
Починати приготування потрібно з фаршу, для чого накришити цибулину не надто крупно і обсмажити в частині оливкової олії до приємного золотистого відтінку. Потім додати в сковороду фарш і тримати на вогні поки не буде готове м’ясо. Обов’язково посипати перцем і сіллю.
shag-2_103
Далі в фарш слідує томатне пюре, у якого може бути багато варіантів: готовий продукт з магазину; помідори без шкірки нарізані дрібними шматочками; свіжі томати з яких слід зняти шкірку, шляхом занурення в окріп і холодну воду і потім дрібно нарізати. Після того як томатна маса опинилася в сковорідці потрібно протушкувати начинку ще 10 хвилин. За цей час зайва волога випарується. У самому закінченні тушкування всипати дрібно покришену зелень.
shag-3_104


Для створення соусу бешамель розтоплюється вершкове масло на маленькому вогні, всипається борошно і ретельно розмішується, не допускаючи утворення грудок. Слідом вливається холодне молоко, не забуваючи розмішувати, коли молоко влито, поварити суміш ще хвилин п’ять і коли загусне посолити і поперчити.
shag-4_98
Дно форми помазати маслом і розкласти підготовлені листи для лазаньї, заповнюючи простір. Спосіб їх приготування вказується на упаковці. Влити трохи соусу бешамель і розподілити по лазанії. Поверх соусу викладається підготовлений фарш, закривається листом лазаньї і подібним чином викладаються інші шари. Завершує шари лазаньї соус бешамель густо засипаний тертим пармезаном. Залишилося поставити в духовку з температурою 180 градусів на пів годинки.
shag-5_gotovoe_blyudo_0
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.