
Всі ми , звичайно ж , дивилися фільм Гайдая «Кавказька полонянка » , і всі ми пам’ятаємо , як один з героїв казав: « Будешь жарить шашлик з етy невеста – меня позаві ! ». З нареченої , звичайно , смажити шашлик не варто , а от шашлик з баранини – приготувати радимо.
Для приготування смачного шашлику з баранини візьміть :
- м’ясо молодої баранини – 1,5 кг
- цибуля ріпчаста – 5 шт.
- лимон – 1шт.
- перець чорний мелений – ½ чайної ложки
- перець червоний мелений – ½ чайної ложки
- часник – 3 зубчики
- сіль
- зелень
Спосіб приготування смачного шашлику з баранини :
Нежирне філе молодої баранини наріжте кубиками і перекладіть в глиняний посуд. Додайте сіль , перець , натерту на крупній тертці цибулю , подрібнений часник і свіжовичавлений сік лимона. Все ретельно перемішайте і поставте в холодне місце на 6-8 годин.
Готове м’ясо нанизати на шампури і смажте на вугіллі без вогню , періодично перевертаючи шампури , збризкуючи шашлик для соковитості маринадом з водою.
Готові шашлики подавайте на шампурах з червоними кружечками помідорів , часточками лимона і обов’язково із зеленню : кінзою , базиліком , зеленою цибулею. Гарні до шашликів печені баклажани. В якості соусів використовуйте соус ткемалі або гранатовий соус наршараб .
Смачних шашликів !
Leave a Reply