Рис в мультиварці

» » Рис в мультиварці
Рис в мультиварці

Рис в мультиварці – простий і універсальний гарнір, який підійде і до м’ясних, і до рибних страв, а так само до страв з курки. До того ж, існує величезна кількість салатів, для приготування яких необхідний варений рис. В даній статті я розповім як швидко і легко приготувати цю корисну крупу за допомогою мультиварки.

  • Рис довгозерний 2 склянки
  • Вода 4 склянки
  • Масло рослинне 1 столова ложка

Рис в мультиварці
Для того щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно спершу вибрати підходящий вид крупи. І найкраще нам підійде довгозерний рис. Промийте його перед готуванням в холодній воді. Цю процедуру потрібно продовжувати доти, поки рідина, в якій ви промиваєте рис, чи не стане зовсім прозорою. Тільки після цього можна приступати до варіння.
Рис в мультиварці
Рис засипте в мультиварку. Зазначену кількість води закип’ятіть і, поки вона не охолола, залийте в рис. Посоліть за смаком, перемішайте, додайте олію і перемішайте ще раз. Мультиварку поставте на режим “Гречка” і очікуйте закінчення програми, займаючись приготування основного блюда або іншими важливими справами. Після того, як прилад повідомить нам, що рис готовий, вийміть його з мультиварки і подавайте, промивати ще раз крупу не потрібно.
Готовий варений рис подавайте як гарнір, запропонуйте до нього відповідний соус і прикрасьте свіжими овочами та зеленню.
– Довгозерний пропарений рис промивати не потрібно.
– Рис для суші так само краще готувати в режимі “Гречка”, але масло при цьому додавати не потрібно.
– Якщо у вашій мультиварці присутній режим “Варка”, то неодмінно треба готувати рис на ньому.
Рис в мультиварці
Приємного апетиту!

Рис в мультиварці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика